10 Символа, които ТРЯБВА да знаете

10 Символа, които ТРЯБВА да знаете

18 юли 2019
  • Сподели:

Вярвате или не, всяко нещо около нас носи определена символика. Когато избираме ново бижу, винаги сме водени от моментното настроение и нагласа, предпочитания към определени символи, придържаме се към индивидуалния стил, който сме си създали и т. н.

 

Навярно и ти носиш колие с кръг или гривна с пеперуда, но знаеш ли какво означават тези символи и за какво допринасят в живота ти? Да важно е да са със супер визия, но може би в тях се крие и нещо повече!

 

Вижте следващите редове и се потопете в света на мистиката.

 

 

 

1.КРЪГ – символът свързан с началото на времето

Кръгът изразява идеите за единство, безкрайност и висше съвършенство.

 

 

2.СЕМЕ НА ЖИВОТА – Добавяйки още кръгове вплетени един в друг на равни разстояния полуяаваме символ от сакралната геометрия – семето на живота или модела на сътворението, който символизира седемте дни на сътворението, като всеки един кръг представлява един ден от него. Структората на този символ е идентична с клетъчната структора и делението / сътворението на човешкия ембрион.

 

 

3.ЦВЕТЕТО НА ЖИВОТА съдържа тайните на Вселената и управляванейните енергии

Този духовен символ може да се счита за цар в свещената геометрия!  Цветето на живота е може би най-древният символ в този списък, използван още от времето на шумерите (първата цивилизация в света). Съставена от седем припокриващи се, равномерно разположени кръга, фигурата оформя цвят, подобен на шестоъгълник. Египтяните, римляните, келтските християни и дори Леонардо да Винчи са вярвали, че в този символ има нещо много специално.

Символ на сътворението, хармонията и енергията.

 

 

4. ДЪРВОТО НА ЖИВОТА - Изключително нежно и магическо, то носи силата и енергията на дълбоко пазената хилядолетна история на човечеството, черпеща сила от всички аспекти на Вселената. Дървото е символ на живот, могъщество, дълголетие, щедрост, търпение, покровителство. В неговата символика и боготворене намира отражение обожествяването на природата.

 

Дървото въплъщава съюза между Земята, в която впива корените си и от чиито богатства се храни, Водата, която всмуква и отделя, Въздуха в който протяга листата си и Огъня на слънцето, под който расте и ражда своите плодове. То е и символ на многообразието в единството със своите многобройни клони, които излизат от един корен и отново се връщат в едното – семето от плода на клоните, от което ще се роди ново дърво. В него се проявява цялото, защото корените му са в земята, а клоните му се протягат към небето и така в едно се свързват двата свята – също като в човека.

 

Дървото символизира също и женското начало, Великата майка – природата, извор на живот във всичките му форми. Вечнозеленото дърво олицетворява вечния живот, безсмъртния дух, вечността. А широколистното, което се променя през сезоните, е символ на непрестанно изменящия се и обновяващ се свят – живота, смъртта, възкресението, възпроизвеждането, животворното начало.

 

5. ОМ - Универсален символ на хармонията, щастието и благополучието

Ом е майка на всички мантри и първичен звук, чрез който е създадена Вселената. Използван в индуизма от самото си създаване,  Ом може да се счита за основен духовен символ на тази велика религия. Казва се, че дълбоката медитация естествено извежда този звук на преден план, обгръщайки практикуващия с универсален блясък.

Този символ има колкото истинско, така и духовно значение. Защото, когато правим Ом правилно (А-У-М), той създава три различни вибрации в телата ни, които ни свързват с духовната реалност, която съществува както вътре в нас, така и във Вселената. 

 

 

6АМСА - Хамса е еврейската дума, която означава „пет” и е представена с амулет с форма на длан и око в средата на дланта. Използвана от много общества през цялата си история, нейната цел е да предотврати негативната енергия и „злото око”, злонамерен поглед, който казва, че причинява нещастие, болест или дори смърт. Много религии са използвали този символ за свои собствени цели, включително християнството, исляма, будизма и индуизма. 

 

Хамса бижутата са древен амулет за защита, късмет и привличане на положителна енергия.

Символ е на търпение, вяра и залог за изпълнение на дадената дума.

 

 

7.ЯНТРА -  Янтрите (мистични диаграми) се използват като визуални инструменти за концентрация на вниманието, при медитации, в допълнение към мантри (молитви) и в други практики

 

8.СЛЪНЦЕ И ЛУНА- олицетворява мъжкото начало, то е нашият Дух. От слънцето черпим енергия, жизнени сили, източник на живот. То подобрява нашия стремеж, личност, изява.

Луната е символ на женското начало. Тя е физическото ни тяло и подобрява неговите емоции, чувства, инстинкти и реакции. Луната покровителства семейния живот, специално майката.

Животът се поддържа от слънцето, а се пречиства от луната.

 

9.ПЕРО - Представляват силата на въздуха и вятъра, символ са на изящество, свобода и ново начало.
Още от древността перата са били носени като знак за добродетелност или безсмъртие. 

 

 

10.ПЕПЕРУДА - Според една индианска легенда, ако имате тайно желание, уловете пеперуда и й го прошепнете, а след това я пуснете на свобода. Пеперудите не могат да говорят, затова ще запазят тайната ви, а желанието ще ви се сбъдне. Когато искате да възстановите баланса, да почувствате креативността, любовта, носете бижу с пеперуда.

Пеперудaта е символ на трансформация, вяра, воля, помага при търсена промяна.

 

Ако желаете да се възползвате от силата на символите и те да ви донесат повече късмет, увереност, баланс и закрила, не се колебайте да разгледате колекцията ни от уникални сребърни бижута, ръчно изработени в Индия.