5 камъка с невероятна лечебна сила

5 камъка с невероятна лечебна сила

2 август 2019
  • Сподели:

Докоснете се до тяхното магическо действие

 

Природата ни е дала невероятни чудеса под формата на магически камъни. Лечението с камъни датира от хилядолетия. Днес имаме възможността да носим голяма част от тях под формата на бижу и да постигнем баланс в себе си. Споделяме магическата сила на 5 невероятни камъка, които да направите част от вашето ежедневие.

 Лапис лазули

Невероятно синьо, в комбинация със сиво, лилаво и понякога зеленикави елементи. Плътният син камък се е използвал още в Древен Египет за направата на бижута, които се е смятало, че носят определена сила на притежателите си. Кога да носите бижу с лапис лазули?

Ако искате да засилите връзката с любимия човек и да постигнете разбирателство, носете по-често камъка.

Синият му цвят ще ви подейства успокояващо и особено ако работите в голям екип и често ви се налага да говорите пред публика. Лапис лазули помага и при нервно изтощение, безсъние, дава енергия и самочувствие.

Бижута ръчна изработка с ЛАПИС ЛАЗУЛИ :  гривнагривнаколиекомплект

 

Тюркоаз

Носенето на тюркоаз ще ви донесе много щастие и финансов просперитет. Красивият син камък ще донесе и мир в дома ви. Затова си купете бижу, в което се съдържа парче от него.
Тюркоазът помага и на хора, които страдат от заболявания на черния дроб, стомаха, при главоболие. Камъкът се смята за символ на морала, лоялността, помага за подобряване на личния живот. Изключително ценен и носен в Тибет.

Бижута с тюркоаз :  гривниколиета, комплекти

 

Аметист

 

Този невероятно красив камък във виолетово или синьо-лилаво има изключително силно въздействие, разновидност на кварца. Помага при различни форми на мигрена, склероза и невроза. Твърди се още, че лекува синузит, гастрит и изгаряния. Ако периодично си масажираме слепоочията с него пък, си осигуряваме ясна мисъл през деня и спокоен сън през нощта.

Бижута с Аметист :  обецикомплект комплект 

  

 

Кехлибар 

 

Изкопаема смола, известна като камъкът на Слънцето. Лекува очите, ушите, гърлото, щитовидната жлеза. Стрит на прах може да се приема като биостимулатор. За него съществуват дори медицински изказвания, които твърдят, че е способен да забави растежа на раковите клетки.

Нежна гривна с Кехлибар в слъчеви цветове 

 

 

Корал

 

Коралите имат благоприятен ефект върху кръвообращението и сърдечно-съдовата система. Стимулират обмяната на веществата, лечението на тумори, абцеси и язви, включително вътрешни болести. Коралите са полезни при заболявания на щитовидната жлеза и помагат при астма. Смята се, че ако корал се носи около врата, той ще предпази от болки в гърлото, скарлатина, облекчаване на нервни тикове.

Коралите са седативни, те помагат при главоболие, безсъние и нервна възбуда. Коралът възстановява всички органи на гърлото и ларинкса, така че се препоръчва за хора, които говорят много и постоянно напрягат гласните връзки (говорители, певци, и т.н.). 

Бижута с Корал :  колиегривнакомплект