5 причини защо ОПАЛ може да е ВАШИЯТ скъпоценен камък

5 причини защо ОПАЛ може да е ВАШИЯТ скъпоценен камък

1 октомври 2021
  • Сподели:

Това е камък с магически блясъци, които хипнотизират толкова много, че е невъзможно да откъснете очи от него. Красотата на опалите просто не може да бъде пренебрегната, камъкът е поразителен, вдъхновяващ и впечатляващ. Външният му вид с невероятно красив ефект и полезни свойства няма да оставят никого безразличен. Предлагаме ви да прочетете повече за причините, поради които опалът може да е подходящ за вас.

 

 

 

ПРИЧИНА № 1 - ЕСТЕСТВЕН КАМЪН


Опалът е седиментен камък, който се е образувал, защото водата е прониквала през земята дълго време и се е отлагала в кухините, където по - късно са се образували опали.
Този камък има специална енергия поради древния си произход. Това е най -добрият начин да намерите естествен камък, което означава, че е създаден от самата природа. Ето защо този вид камък има най - мощните свойства и влияние върху хората.

 
 
 

ПРИЧИНА № 2 - ВЪНШЕН ВИД

 

Опалът е наистина красив камък. Той се предлага в много разновидности: черен, бял, огнен, етиопски опал, мед и перуански. Има и много необичайни видове, като камъни и опал от матрица, които са тясно свързани със скалата, в която са израснали, както и опал от мъх, който има включвания, наподобяващи мъх. Има много разновидности на опал, те идват в различни цветове и всеки изглежда интересен по свой начин. Поради изобилието от възможности за избор, всеки може да намери опал, който му харесва.

ПРИЧИНА № 3 - УНИКАЛЕН ЕФЕКТ

 

Опалът е един от малкото минерали, който има уникалния ефект на игра със светлина вътре, който се нарича опалесценция. Ефектът е, че плочите вътре в камъка отразяват светлината, което го кара да свети. Именно за този ефект се обичат опаловите кристали.

Заслужава да се спомене отново, че само ценните опали са ценни, с други думи, тези, които имат блестящ цвят вътре. Броят на цветните петна вътре, цветът, размерът и видът на опала ще повлияят на цената.

 

ПРИЧИНА № 4 - СВОЙСТВА

 

Камъкът е надарен с много лечебни свойства, например минералът е полезен при подпомагане при заболявания на очите, косата, ноктите, възстановява водния баланс в човешкото тяло; може да прочисти кръвта и бъбреците, да понижи телесната температура, да възстанови хормоналния баланс при жените.Не трябва да забравяме за метафизичните свойства и опаловото значение:

  • Опал помага за творческо развитие.
  • Това влияе върху емоционалността на човека и му помага да вижда света в положително настроение.
  • Този камък предпазва човек от външно усвояване на енергия.
  • Помага да се намери и изрази, да се постигне успех.

 

 

 

ПРИЧИНА № 5 - ЧАКРИ, ЗОДИАКАЛНИ ЗНАЦИ И МЕСЕЦ НА РАЖДАНЕ

 

Опалът е особено подходящ за следните зодии - Везни и Телец. За Везни опалът е спътник по пътя към хармонията. Този камък ще създаде правилното настроение, ще даде вдъхновение и ще помогне в развитието за постигане на целите. Също така, камъкът помага да се защитят представителите на този знак от негативни ситуации и различни инциденти.Телеците намират камъка за полезен, защото разкрива дарбата на прозорливостта. Представителите на този знак от зодиака също ще намерят добро настроение и то ще се превърне в познато състояние за тях.


Опалите са чудесни за работа с всички чакри.

 


Опалът е камък за родените през октомври. За такива хора опалът им помага да намерят хармония и просперитет, позволява им да изчистят мислите си и да се концентрират, за да постигнат целите си.

 

Опалът е камък с невероятна красота, свойства и влияние върху хората. Този камък наистина е много ценен и обичан. Причините, описани в тази статия, ще ви помогнат да решите дали опалът е подходящ за вас или трябва да потърсите други камъни. Изборът, разбира се, е само предложение; можете да го направите въз основа на собствените си чувства и вкусове. Понякога опалът е добър за вас, но понякога просто не ви харесва и тогава не получавате и не усещате всички ефекти на минерала. 

 

 
 
 
 Нежни сребърни обеци с опал
 
Нежни сребърни обеци с опал

Нежни сребърни обеци с опал Малки, елегантни обеци с разкошни мъниста.Всички метални елементи са тв

 

 
 Разкошни сребърни обеци с опал
 
Разкошни сребърни обеци с опал

Разкошни сребърни обеци с опал Малки, елегантни обеци с разкошни мъниста.Всички метални елементи са

 

 
 Дамска гривна с опал
 
Дамска гривна с опал

Дамска гривна с опал Опалът е камък на вдъхновението, а също подобрява въображението и творчеств

 

 
 Нежна дамска гривна с опал
 
Нежна дамска гривна с опал

Опалът е камък на вдъхновението, а също подобрява въображението и творчеството. Той помага за освобо

 

 
 Прекрасна гривна с опал
 
Прекрасна гривна с опал

Прекрасна гривна с опал Опалът е камък на вдъхновението, а също подобрява въображението и творчеств