7 причини да предпочетете кашмирения шал тази зима

7 причини да предпочетете кашмирения шал тази зима

17 декември 2020
  • Сподели:

Има нещо, което всяка година ви изкушава през студените месеци, но вие все така не се решавате да направите първата крачка. Убедили сте се, че е синоним на „мекота и нежност“, не се съмнявате, че излизайки заедно ще ви придава много стил и елегантност, но въпреки това все още не сте се решили дали да настаните многоуважавания Кашмирен шал в гардероба си (пък и в сърцето си).

 

Затова Ви представяме 7 невероятни причини, които определено ще ви накарат да носите кашмир тази зима! 

 

1. Това е естествена материя

 

Ако сте като повечето хора, тогава вероятно се притеснявате за бъдещето на нашата планета. Изглежда, че в наши дни създаваме много замърсявания и много хора забравят, че дори процесът на производство на дрехи може да допринесе за това замърсяване.

Разбира се, ако използвате кашмирени продукти, можете да защитите планетата, защото това е напълно естествена материя, а повечето от нашите са и ръчно изработени и боядисани с натурални багрила.

Би било чудесно, ако използваме естествени материали като кашмир винаги, когато можем.

Най-добрите дрехи и аксесоари от кашмир не включват вредни багрила и химикали.

 

2. Кара ви да се чувствате топло, без да се изпотявате

 

Кашмирената вълна е дишаща материя, добита от естествени влакна, която осигурява изключителна изолация.

Кашмирът има изолационен капацитет 3 пъти по-висок от вълната, помагайки да регулирате телесната си температура, като същевременно ви топли, вместо да ви е горещо. Кашмирът е хигроскопичен, което означава, че е естествено дишащ. Може да ви охлади, когато е горещо и да ви стопли, когато е студено. 

Очевидно можете да постигнете тази цел, като носите дрехи от полиестер, но сигурно знаете, че тези дрехи ще ви карат да се потите през цялото време. Кашмирът не е такъв.

 

3. Мекото усещане

 

Мекотата може би е излишно да коментираме – всеки докосвал кашмир знае, че усещането е като да прегърнеш захарен памук и облак едновременно. Обожаваме това сравнение!

Има много различни материи, които се препоръчват за зимния период, защото могат да осигурят добра изолация.

Само малък брой от тях обаче могат да ви накарат да се чувствате напълно комфортно така както кашмир.

Тази нежна материя има много фини влакна, които осигуряват това уникално меко усещане, когато и го носите.

 

4. Нисък риск от алергия

 

Алергиите могат да се появят по всяко време на годината и зимата не е изключение.

Ако сте склонни към алергии, тогава вероятно знаете колко трудно е да се преборите с тях през зимата, когато студеното време ни принуждава да останем вътре за по-дълъг период от време.

Ако носите дрехи от кашмир, значително ще намалите риска от алергии.

Кашмирът е естествен хипоалергичен продукт, в неговите влакна не се създават условия за утаяване на акари, какъвто е случаят с много синтетични материали.

Тъй като е гладък и мек, кашмирът също не може да доведе до кожни раздразнения и зачервяване.

 

5. Издръжливост

 

Колкото до издръжливостта, на кашмира му се носи славата като една от най-трудните за поддържане материи, истината обаче е, че при правилните грижи това е и една от най-издръжливите материи. Изделията от кашмир, за разлика от вълнените не губят формата си, ами напротив – могат да служат вярно в продължение на поне 10 години, дори и повече. Не е необичайно да чуете хора, които носят кашмирени пуловери от своите баби и дядовци.

Още един любопитен факт за кашмира е, че той става все по-добър с времето. Стига разбира се да му отделяме достатъчно внимание и (правилна) грижа.

 

 
 
 

 

6. Устойчивост на формата + без бръчки

 
Качественият кашмир не се свива при правилно третиране и ще запази формата си по-добре от вълната през годините. Също така, кашмиреното облекло не се набръчква или намачква, което позволява да се постави в куфар и да се носи в движение.

 

7. Ще изглеждате страхотно

 

Визуалният облик на продуктите от кашмир е поразителен. Само с един изискан шал ще се откроите от тълпата.

Поради факта, че това е луксозен материал, дизайнерите обикновено създават уникални модели в различни стилове. Можете да намерите модерни варианти, но също така и много класически продукти от кашмир,ръчно изработени, с традиционни шевици и десени, които ще останат класика години наред.

Така че, въпреки че кашмирът е относително скъп материал , той определено ще се изплати след известно време.

Освен това бихме искали да споменем, че има много различни модели, изработени от кашмир подходящи както за мъже, така и за жени .

Трансценденталните кашмирени шалове могат да се носят сезон след сезон, година след година и да продължават да бъдат основен акцент , който да ви придава елегантност и класа.

 

 

Надяваме се, че тази статия ще ви насърчи да опитате и да се докоснете до кашмир тази зима!