Дървото на живота – символика и значение

Дървото на живота – символика и значение

1 декември 2018
  • Сподели:

 

Дървото на живота се използва в изкуството, литературата и религията, за да илюстрира понятието за взаимосвързаност в нашата вселена.

 

Това е вечен символ на връзките ни с всичко около нас и мощно напомняне, че собственото ни щастие и здраве са неразривно свързани с щастието и здравето на всички живи същества.

 

Дървото на Живота се появява в много различни култури под много различни имена, но тук ще разгледаме три основни характеристики на тази легендарна икона:

 

 

 

1. Листа

 

Индивидуалните листа, изобразени върху Дървото на Живота, представляват уникалността на всички земни творения, включително и самите нас. Подобно на листата на едно дърво всички сме различни форми, цветове и текстури, но Дървото на Живота ни напомня, че можем да живеем в мир.

 

 

2. Клони

 

Клоните, достигащи навън, представляват нашата човешка нужда от изява - в изкуството, науката и духовността, сред другите пазари. По този начин Дървото на Живота също е символ на нашия потенциал да подобрим и разширим нашите представи за човешкото състояние чрез състрадателно действие (буквално достигане на ръцете и ръцете).

 

 

3. Ствол / корени

 

Преди всичко, стволът и корени са закотвящото изображение на Дървото на Живота. Твърдият ствол е символ на силата, място, на което винаги можем да се върнем и да си спомним от какво сме създадени, докато корените ни напомнят не само откъде произхождаме, но и предполагаме, че нашите действия в този живот имат дълбоко значение, дори и да не можем да ги видим веднага.

 

Дървото на живота също може да служи като знак на вътрешна сила във всичко, което правите.

 

 

Независимо кой прочит приемате за себе си, Дървото на живота ще ви служи като знак на вътрешна сила във всичко, което правите.

 

В Bright Life Today ще намерите екзотични колиета от естествени материали. Те са изработени на приказния индонезийски остров Бали като бижута за подаръци, за специални поводи или без повод.