Защо да пием вода с лимон всеки ден

Защо да пием вода с лимон всеки ден

25 септември 2018
  • Сподели:

11 невероятни причини да пием вода с лимон...

Задавали ли сте си въпроса защо водата с лимон, както и лимоновият сок като цяло, са задължителна част от повечето хранителни режими с цел отслабване? 

Ето причината:

Лимонът е натурален антиоксидант. Месестата му част съдържа органични киселини, пектинови вещества, флавоноиди, витамини, като най-голямо е количеството на витамин С. Най- важните свойства на лимона са антимикробно, антисептично, тонизиращо, антивирусно и диуретично.

Лимоните са много ефективни диуретици и помагат на организма да отдели излишните течности. Освен това те имат способност да детоксикират, а както знаете има връзка между натрупването на токсини в организма и целулита. Сега ще ви дадем няколко причини да пиете топла вода с лимон сутрин на гладно:

Когато се събудим сутрин имаме нужда да хидратираме тялото си и да се изчистим от токсините. Едно от най-добрите средства е именно водата с лимон на гладно. Тази „домашна лимонада“ ще утоли жаждата ни, ще ни освободи от отровите и ще ни зареди с енергия за предстоящия ни ден. Това е нещо лесно, което не изисква време, а ползите за тялото ни са огромни.

1. Хидратира тялото.
Водата с лимон е пълна с електролити, които осигуряват на тялото ви повече калций, магнезий и калий.

2. Храносмилането
Топлата вода с лимон помага на храносмилането, тъй като лимонът съдържа лимонена киселина. Тя взаимодейства с други ензими и киселини, които стимулират секрецията на стомашен сок и храносмилането.Топлата вода с лимон подпомага естественото движение на червата.

3. Черният дроб произвежда повече ензими от водата с лимон, отколкото от която и да било друга храна или напитка. Лимонът изчиства черния дроб като му помага да се освободи от токсините. 

4. Намалява възпалението
Той е чудесен за ставите и болката, защото помага да се намали възпалението в тялото. Лимонената вода помага при инфекции на дихателните пътища, възпалени сливици и възпалено гърло поради високите противовъзпалителни свойства на лимон.

5. Алкализира тялото
Лимонът създава алкализиращ ефект в организма, който помага на тялото ви да се бори с болести. Пиенето на вода от лимона преди хранене може да повиши нивото на Вашето PH, което поддържа естествения имунен отговор на организма ви. В допълнение, проучванията доказват, че повече алкализирани тела могат да отслабнат по-бързо.

6. Прочиства кръвта, кръвоносните съдове и артериите.
Намалява кръвното налягане.

7. Водата с лимон е незаменима за нормалната обмяна на веществата. Лимонът е мощен антиоксидант, който предпазва организма от свободните радикали и укрепва имунната система.

8. Редовното пиене на вода с лимон ще подобри състоянието на кожата.

9. Водата с лимон е полезна за бременните жени. Лимоните са заредени с витамин С, който действа като адаптоген и помага на организма да се справи с вирусите. Освен това, витамин С помага за образуването на костната тъкан на плода. В същото време, поради високото съдържание на калий, сместа от вода и лимон подпомага формирането на мозъчните клетки и клетките на нервната система на бебето.

10. Депресия.Лимон водата е пълна с калий, който подпомага нервната система, тялото се нуждае от калий, за да изпраща сигнали до сърцето. Тревожността и депресията често са причинени от ниските нива на калий в кръвта.

11. Водата с лимон помага за отслабването. Лимонът спомага за повишаване на метаболизма и съдържа пектини, които подтискат глада. За още по-голям отслабващ ефект, добавяйте и малко мед.

Как и кога да пием вода с лимон?

Първото нещо, което трябва да направим сутрин на празен стомах е да си приготвим тази лесна, но чудодейна напитка. Напълнете половин чаена чаша със преварена вода и допълнете с хладка минерална догоре.Водата трябва да е топла, но не и гореща. Изцедете половин лимон и го смесете с водата. След като изпиете лимонената вода, изчакайте поне половин час преди да пиете кафе или да закусите.

Пийте водата с лимон със сламка или след като я изпиете, изплаквайте устата с вода. Причината? Лимонената киселина уврежда зъбния емайл.

И най-важното – пийте лимонената вода всяка сутрин, превърнете това в навик, за най-добри резултати.