7 здравословни правила за живот и поддържане на тялото и духът ни в баланс.

7 здравословни правила за живот и поддържане на тялото и духът ни в баланс.

7 септември 2018
  • Сподели:

7 здравословни правила за живот и поддържане на тялото и духът ни в баланс.

1. Вода!
Да пием вода, минимум един литър на ден. Да я пием осъзнато! Всеки организъм реагира различно на това колко точно вода може да приеме като количество, но всички имаме нужда от нея. Водата дава здраве и живот. Пиенето на повече вода лекува и поддържа здравето ни в отлична форма. Повечето хора знаят, че живата вода има памет. И всеки може да зареди първата си чаша вода за деня с позитивни и красиви думи, за да започне денят с усмивка и да запази този положителен ефект. 
Освен вода може да приемаме чай, сокове от плодове или зеленчуци и подобни природни продукти. По-добре е да се избягват изкуствените сокове, газирани напитки и пълните с нитрати енергийни напитки.

2. Закуската: най-важното ястие за деня! 
Нека се доверим на историите на преуспелите хора по света и да кажем направо, че силната и обилна закуска ни дава сили и енергия. Обилната закуска не е нужно да е от тестени храни, които затормозяват стомаха още от рано. Може да закусим с най-различни плодове, някои от които ни засищат стабилно като банани и пъпеши. Приемането на ядки, накиснати от предната вечер не с мляко, а с чай с мед, или сушени плодове, също е добра идея. 
Защото ние сме това, с което се храним.

3. Пълноценно хранене! 
За да придобием цялата енергия на поетата храна е добре да се отдадем на акта на хранене от край до край. А именно, много по-добре е да се храним без да четем книги, списания или да гледаме телевизия. Вършенето на някои от тези дейности разконцентрира ума от самото хранене и така след като е минало известно време изпитваме отново глад. Една от причините да се смята, че тъпченето пред телевизора не е полезно – причината е в ниската мисловна дейност. Спрямо поемането на информация, поемаме храната сляпо без да се храним пълноценно.

4. Храна от слънцето! 
Опитай упражнения за набавяне на енергия от слънцето, които са няколко различни вида. В основата си, те се състоят в съзерцаване на първите слънчеви лъчи за деня, които дават тонус, наслада и душевна насита на тялото. Някои, които са практикували казват, че не изпитват глад след тези упражнения. Ако тези практики ви се струват трудни, може да започнете с наслаждаване на слънцето. По няколко минути на ден с цел придобиване на така известният витамин Д в тялото, а и няколкото минути спокойствие на ума.

5. Спорт! 
Нека да спортуваме. Спортът е едно от най-важните неща, които не бива да изключваме от ежедневието си. По последни данни в Европа все по-малко хора успяват да спортуват повече от час на ден спрямо предишни години. Дори и да не вярваме на тези статистики спортът е здраве и тонус за тялото и душата и ни изчиства, и предпазва от стреса. Тичане в парка, йога, каране на колело, рафтинг, ролери и други ни помагат да ценим свободното време, с което разполагаме. Дори да сме прекалено заети може да включим в натоваренето ни ежедневие спорт, а именно чрез каране на колело или ходене пеша на работа.

6. Да мислим за природата! 
Всяко едно наше действие има отражение в природата. Боклукът, който изхвърляме всяка седмица, водата която използваме, токът, който харчим, храната, която купуваме и т.н. С тоталната глобализация в последните години всеки един човек може да направи разлика за себе си и света по начина, по който живее. А именно да изключваме водата да не тече излишно, да изключваме електроуредите от контактите, когато не работят, да си купуваме само необходимите ни неща като дрехи и храни, да се опитаме да минимализираме боклука, който изхвърляме, да рециклираме.

7. Да отделяме време за себе си и семейството! 
Няма по-важно нещо от това да бъдем със семейството си, да сме отдадени един на друг. Да преживяваме заедно успехите си и паденията. Трябва да отделяме достатъчно време за близките ни и да сме благодарни за тяхното присъствие в нашия живот. Както и да отделяме достатъчно време през деня за самите себе си.

Тези грижи за нашето тяло ще дадат видим ефект, както отвътре, така и отвън. Но това достъчно и напълно достъпно ли е за всеки в днешното забързано ежедневие? 
Освен това след определен брой години от живота ни, някои от процесите в телата ни се забавят и ние трябва да помогнем, и да подсилим всички тези активни дейности, за да се чувстваме и изглеждаме като на младини.
В днешно време вече съществуват много и различни така наречени хранителни добавки, които да подпомагат нашето тяло в това забързано ежедневие да се справи по лесно чрез детоксикиране, обогатяване с различни витамини и минерали.