Постигане на цялостно изцеление на тялото с кристални пръчици

Постигане на цялостно изцеление на тялото с кристални пръчици

23 декември 2021
  • Сподели:

Кристалните пръчици са жизненоважен инструмент в духовните ритуали. От древни времена шаманите и метафизиците са използвали пръчици за лечение, пречистване и зареждане.

Изработени от различни материали, кристалните пръчици се смята, че имат способността да фокусират или насочват енергията през върховете си в една посока. Кристалите могат да се появят естествено в цилиндрична или подобна на пръчка форма. Но много търговски кристални пръчици днес са оформени и полирани от занаятчии. Пръчката може да бъде заострена от единия край и кръгла от другия. Тя може да бъде дълга или къса. Може също да бъде оформена така, че да бъде заострена или заоблена в двата края. Някои пръчици могат да бъдат по-широки в единия край и заострени в другия. Други форми са: Лечебни пръчици с фасетиран кристален обелиск или спираловидни кристални пръчици с двоен край

Различните камъни имат уникални енергии и свойства, така че може да се наложи да използвате повече от една пръчка, за да извикате различни видове изцеление.
рейки пръчица от планински кристали
Каква е употребата на кристалните пръчици?

Кристалните пръчици се класифицират според техните функции:

1. Лекуване на чакрите – За тази цел пръчката се използва за лечение и отблокиране на негативните енергии в 7-те енергийни центъра на тялото, известни като чакрите.

В живота се сблъсквате с проблеми, които причиняват стрес и енергиен дисбаланс. Използването на рейки кристална пръчка премахва негативната енергия и възстановява хармонията на вашите чакри.Една чакра рейки пръчка съдържа 7 лечебни кристала отговарящи за всяка чакра/ Ако трябва да отблокирате само една чакра, можете да работите с пръчка, направена от кристала специално за тази чакра.

Ето различни начини за използване на чакра пръчка:

-Поставете пръчката върху чакрата, която искате да излекувате
-Разтрийте чакрата с пръчката
-Насочете кристалната пръчка към чакрата
-Намажете пръчката с билка или тамян

рейки пръчка с розов кварц за пречистване на аурата

2. Медитация – Можете също да използвате пръчка като инструмент за засилване на сесията си за медитация. Може да повиши концентрацията ви и да ви помогне да разберете действията си от духовна гледна точка. Пръчките също обединяват ума и тялото ви.

Използвайте пръчици, изработени от кристали на по-високите чакри, които активират енергиите на чакрите на короната или третото око. Тези пръчици увеличават интуицията ви. Те също така изясняват мислите ви, премахват объркването и подготвят ума ви да взема бързо решения.

цветна рейки пръчица за медитация
3. Усилване на кристална решетка – След като подредите вашата кристална мрежа, активирайте я с помощта на кристална пръчка, за да разширите намеренията си. От централния си кристал проследете решетката с пръчката си, за да насочите енергийния поток в мрежата. Фокусирайте ума си върху намерението си и повторете мантрата си, за да подсилите намерението си.

4. Масаж – Цилиндричните пръчици с един кръгъл край са чудесно средство за масаж. Казват, че те извличат отрицателна енергия и облекчават напрегнатите мускули.

Един от начините да използвате пръчка за масаж е да масажирате гръбначните зони на ръката в рефлексотерапията. Можете да направите това или върху себе си, или върху някой друг. Прилагайки лек натиск, натиснете и завъртете надолу палеца, като спрете на китката. Повторете това три пъти и с другата ръка. Това помага за облекчаване на напрежението или мускулни спазми в гърба и шията.

Малки и големи кристални пръчици се използват и при масаж на лицето, за да се увеличи кръвообращението в лицето и да се придаде сияен блясък на кожата.

лечебна рейки пръчица зелен калцедоний


5. Цялостно изцеление - Кристалните пръчици също са идеални за подобряване на вашето общо здраве и благополучие. Смята се, че лечебните пръчици увеличават физическата ви енергия и стопяват блокажи във вашите органи и системи, които им пречат да функционират правилно.

За заобления край на пръчката се казва, че е „възприемчив“ и работи, като абсорбира енергия от мястото, където е поставена. Другият край, който е заостреният, фокусира или насочва енергията към мястото, към което е насочена. Заостреният край извършва изпращането или предаването на лечебна енергия в тялото, чакрата или енергийното поле.

Програмиране и почистване на вашата пръчка

Използвате ли пръчката си за първи път? Важно е първо да почистите и презаредите пръчката си, за да я накарате да работи оптимално. И докато го правите, отделете известно време, за да запознаете пръчката си и да се настроите с нейната енергия.

Почувствайте тежестта и кристала. Научете как да усещате фините промени в теглото, цвета, температурата и вибрациите, когато срещне отрицателна енергия.

Също така най-добрата практика е да програмирате пръчката си с вашето намерение. Подобно на други кристали, силата на кристалните пръчици е толкова силна, колкото са намеренията, които си поставяте, и точната цел, на която искате да служи. Например: ако намерението ви да използвате пръчката си е да излекувате болест, дръжте пръчката в ръцете си и ясно й кажете намерението си.

Ако я използвате, за да предотвратите негативната енергия, опитайте да го програмирате с положителни намерения. По-долу са някои намерения, които можете да си поставите или наум, или да го кажете на глас:

"Положителната енергия протича през тялото ми всеки ден."
"Превръщам негативната енергия в любов и светлина в живота си."
„Прогонвам всички негативни енергии от днес.”
„Другите хора нямат контрол над моите емоции. Само аз мога да ги контролирам.”
„В мир съм с всичко, което се случва в живота ми в момента.“


За да ги програмирате в пръчката си, ще искате да кажете колкото искате от тези положителни утвърждения, докато я държите. И не забравяйте да почистите и презаредите пръчката си след всяка употреба. Един от начините да пречистите кристалната си пръчка, така че тя винаги да е готова за бъдеща употреба, е да я накиснете в чиста вода за до 24 часа. За да я презаредите, оставете я да престои на обедното слънце за един час или я оставете под лунната светлина за една нощ (особено през нощите на пълнолуние).

Как да преместите енергия с вашата кристална пръчка?

Знаете ли, че можете да използвате кристална пръчка, за да освободите натрупания стрес в тялото си? Прекомерният стрес и емоции са заседнали в ставите и тъканите ви в резултат на стресови преживявания в миналото, през които вероятно все още не сте се справили.

Когато не се освобождават, тези отрицателни енергии се забиват във вашите стави, тъкани и органи. Задържаният стрес се проявява в болка, напрежение и блокаж на съединителната тъкан. Можете да използвате кристал, за да премахнете тези блокажи и да направите този процес на почистване част от вашия ритуал за облекчаване на стреса.

Задръжте пръчката върху засегнатата област, като заостреният край е обърнат настрани от лекуваната област.
В посока, обратна на часовниковата стрелка, нарисувайте кръг (или спирала) във въздуха точно над засегнатата област.
Докато правите това, фокусирайте ума си върху натрупаната енергия, от която се нуждаете, за да освободите пръчката си – това може да бъде болка, травма, неприятни емоции, негативни модели на мислене, ирационални страхове и т.н. С интуицията си извлечете тази енергия от тялото си и от заострения край на пръчката. Декларирайте думи за изцеление върху „проблемите“, които искате да разгледате. Повтаряйте това намерение, докато почувствате, че заседналата енергия се освобождава. За да балансирате енергията, нарисувайте кръг или спирала над засегнатата област по посока на часовниковата стрелка. Визуализирайте как кристалът освобождава успокояваща вибрация. Този процес ще създаде излишна енергия, така че изпратете тази енергия на някой, за когото смятате, че има нужда от мир и изцеление.

Бъдете водени от интуицията си през целия този процес и повторете намерението си.
След като го направите, запечатайте го с молитва или израз на благодарност.
рейки пръчица от гранит
Съвети за избор на правилната пръчка

Избирането на пръчка е подобен процес като избора на правилната кристална сфера или пирамида. Погледнете един модел и вижте как се чувствате. Започнете с пръчката, която ви вика, и медитирайте с нея. Или изберете въз основа на материала, от който е направена пръчката и лечебните ползи, които носят. Бъдете кристално ясни относно вида изцеление, от което се нуждаете в живота си, след което изберете пръчката, която може да ви осигури това изцеление. Можете да имате повече от един, който да използвате за различни видове лечение.

За да ви помогнем да изберете пръчка въз основа на нейните свойства, по-долу е даден списък с популярни кристални пръчици заедно с техните значения:

1. Розов кварц – За любов и грижа за себе си. Идеален и за масажи

2. Аметист - За хармония и спокойствие Идеален за лечение на цялото тяло и активиране на кристални мрежи.

3. Прозрачен кварц - За всички видове заздравяване, както и решетъчни

4. Тигрово око – За увеличаване на смелостта и ентусиазма

5. Селенит – За умствена яснота и внасяне на спокойствие в една среда

6. Опушен кварц – за облекчаване на стреса и тревожността и разтваряне на негативните енергии

7. Флуорит – за повишаване на концентрацията, самочувствието и уменията за вземане на решения

Започнете пътуването си към намирането на кристалните пръчици, които могат да подобрят качеството ви на живот и да ви дадат положителна енергия.