Защо да изберем естествените материи тази зима?

Защо да изберем естествените материи тази зима?

7 февруари 2022
  • Сподели:

Безспорно е, че придържането към естествените материи е най-доброто нещо, което можем да направим за собственото си здраве, а и за опазването на околната ни среда.

 

Съвместното съществуване на хората и природата звучи като далечна история, чиито край настъпи с ерата на „бързата мода“. Под бърза мода имаме предвид именно масовото производство на 'модерни' облекла, които отговарят на променливите изисквания на днешните купувачи.

Много от нас свързват бързата мода с лесно заменими артикули, които издържат в гардероба ни по-малко от сезон. Най-често дрехите, които купуваме в днескашните магазини се разпадат след второто носене, заради ниското качество на повечето синтетични материи.

Освен, че днешните текстилни обработки са отговорни за 10% от световните въглеродни емисии, те бързо излизат от мода, защото са направени да отговорят на преминаващи тенденции, които не издържат теста на времето. 

 

Кои са естествените материи?

 

За естествени материи се считат всички тъкани, произведени от естествени източници като растения или животни. Например материи като памук, лен и коноп идват от зеленчукови растения. А коприната, вълната, кашмирът - от животни. Кашмирената вълна се счита за най-добрата и устойчива материя с редица предимства пред синтетичните материали.

 

Независимо дали са плетени или тъкани, от вълнените влакна се създават дълготрайни облекла, които ще запазят формата си в продължение на много години, дори за поколения. Не всяка коза е кашмир и това прави кашмирената вълна от пашмина уникална и много ценна. Повече за това може да научите тук → https://brightlifetoday.com/kakvo-e-kashmir-zashto-e-tolkova-populiaren-v-modnata-industriia-.html

 

Какво прави естествените материи полезни за здравето?

 

Освен че са екологично устойчиви, по-голямата част от естествените тъкани са и биоразградими, абсорбиращи влага, дишащи, издръжливи и реагиращи на топлина. Те не съдържат вредни за човешкото тяло химикали и бои. Кожата отделя влага и, естествено, тази влага трябва да се абсорбира или изпари. В противен случай е често възникват кожни раздразнения. Синтетичните тъкани имат много ниска хигроскопичност, което изключва абсорбцията на влага. Носенето им запушва порите и нарушава циркулацията на въздуха, обостряйки хроничните заболявания на кожата.

 

Ние в Bright Life Today вярваме, че природата е наша майка и ние непрестанно черпим от нея необходимите ресурси за живот. Без нея, нашето съществуване би се обезсмислило. Затова трябва да я пазим и да се грижим за нея така както се грижим за себе си.

Точно затова всички наши продукти са създадени със 100% естествени материи от малко ръчно производство. Това прави всеки един от тях уникален и единствен по рода си, символичен за мода - без срок на годност.