Изживейте любовта всеки ден

Изживейте любовта всеки ден

21 февруари 2022
  • Сподели:
В йога се казва, че има само една любов и тази любов никога не може да бъде намерена. Тази любов не е действие, което можете да направите. Тази любов може да се изживее само. И тази любов може да се изживее само в пълна тишина. Докато има мисъл, движение, има аз, няма любов. Има само идеята за любов.
 
 
В тази любов няма дори една, забравете за две. Когато започнете да изпитвате тази любов, вие ставате самата любов. Съществото, което съществува във времето, не може да намери любов. То може да намери само страх, собственост, контрол, ревност, проекция, нещастие, защото любовта не може да бъде намерена навреме. Любовта, за която копнеем, може да бъде изпитана само в безвремевата област, във вертикалната област, в пълната тишина на нашето същество. Има вечна любов, която се случва точно тук, точно сега, където крайното и безкрайното се сливат едно в друго точно в този момент. Ти си продукт на тази вечна любов и когато наистина изживееш тази любов, аз не съм. Има просто любов.
 
Неврозата изобилства в нашия свят, но любовта винаги ни обича. Основното преживяване на живота на егото е заплаха, страх, аз, аз, аз. И това аз търся любов. Но истинската любов, вечният любовник, за който копнеем, пее тихо. Тази любов вечно ни обича, но никога не може да бъде открита в мисъл или време или във форма. Може само да се изживее. Тантра не означава правене на любов. Става дума за рафиниране на енергия. Става дума за оформяне на съзнанието, преминаване към по-дълбоки състояния на медитация, по-дълбоки състояния на тишина, където можете да изпитате любов.
 
Можете да навлизате все по-дълбоко и по-дълбоко в тишината заедно или сами, но ще трябва да достигнете до този етап, в който няма нито вие, нито мен, нито друго, единствено присъствие. Това е чиста любов. И когато си в тази любов, ти освобождаваш когото попаднеш. Любовта ви не контролира. Няма право. В него вече няма вина, никакъв страх. Вашата любов е просто любов. Трябва да се обърнеш към тишината, за да чуеш песента на любовта. Тази любов е освобождаваща. В тази любов има състрадание, голямо благоговение, изобилие. Няма липса, няма здраво държане, няма аз, няма моя, няма страх от загуба.
 
Дълбочината на вашето мълчание е право пропорционална на дълбочината на любовта, която изпитвате, и на интелигентността, до която имате достъп. Така че докато експериментирате с тишината все повече и повече, ще видите, че целият ви живот се трансформира около нея.
 
Това мълчание е радикалната тишина, която прониква в съзнателните и подсъзнателните сфери и ви отвежда до този източник във вас, който е точно тук. Не е нужно да вземете влак, за да влезете. Когато влезете вътре, разбирате, че няма вътре и няма вън. Има само съществуване. Бъдете влюбени тук-сега. Всичко, което докоснете, ще се промени. Всичко, което срещнете, ще попие вашия аромат и където и да отидете хората ще го усетят.
 
Ние сме тук в това тяло за миг – просто като пеперуда, размахваща крилете си. Кога ще живеем пълноценно? Ако не сега, тогава кога? Затворете очи, дишайте, стабилизирайте се и оставете сърцето да се усмихне малко. Позволете си да изпитате любовта. Да, може да ви се случи точно такъв, какъвто сте. Тази идея за собствена стойност не съществува в присъствието на любов. Почувствайте как любовта изпълва всяка клетка във вашето същество. За любовта не са необходими усилия. Любовта е най-безсилното нещо. Просто се обърнете към тишината и ще видите как любовта ви изпълва и се кикоти във вас. Тази любов е освобождаваща. Тази любов е Божията любов. Това е единствената любов, която ще ни излекува, която ще излекува човечеството.
 
Така че нашата покана към вас е да изпитате любовта и любовта сами. Не я търсете. Не се надявайте на това. Изживейте я, като се обръщате към тишината все повече и повече. Първо се влюбете, след това идва всичко останало, защото в момента, в който се обърнете към любовта напълно, вие се превръщате в най-интелигентното живо същество.