Ползи от  Кашмирския чай Кахва

Ползи от Кашмирския чай Кахва

26 май 2022
  • Сподели:

Кашмирският чай от шафран Кахва е богат на антиоксиданти, които спомагат за подобряване на пречистването на тялото от токсини. Гореща чаша от този чай се препоръчва след тежък работен ден.

 

Той е просто блаженство във всяка глътка.

 

Долината на Кашмир е добре известна в света със своята несравнима красота. Кашмирски чай Кахва се възхвалява като една от тайните зад кашмирския блясък. Той също има и значителна хранителна стойност.

 

Една златисто-жълта чаша кашмирски кахва чай може да разтопи умората ви и да ви зареди с енергия. Можете да разчитате на топлината на този чай и в най-студените зимни дни.

 

Уважаваният му статут се дължи на специалните съставки. Този чай съдържа единадесет от най-редките подправки, отглеждани само в райската обител на Кашмири. Решихме да ви поднесем една възхитителна рецепта за гореща чаша Пълна с Кахва чак.Проучихме уникалните подправки, които крият тайната на полезността на този чай и ще се впуснем в него по-късно.

 

Но преди това ще скочим в ползите от Kahwa, за да разберем наистина защо се консумира толкова много.

 

Ползите от кашмирския чай Кахва

 

1. Кашмирски чай Кахва подобрява храносмилането 

 

Добре известен факт е, че Кашмири Кахва подобрява храносмилането и ускорява метаболизма. Редовната консумация на този чай осигурява гладката работа на чревния тракт. Ледено студените зимни условия изискват консумация на тежка храна за производство на достатъчно телесна топлина.

 

Според Tea Culture of the World, Кахва чая подпомага храносмилането на такава храна и върви ръка за ръка с възхитителните ястия от този регион. Честите храносмилателни проблеми като запек се облекчават с последователната консумация на този чай. Шансовете от възпаление на храносмилателния тракт също са намалени.

 

Най-доброто време за консумация на този чай е рано сутрин като първа глътка за деня и късно вечерта преди почивка. Стимулиращите ефекти на този чай са добре записани в историята. Известно е, че засилва метаболизма и може да помогне като фитнес средство.

 

Той често се сервира след тежки ястия в Кашмир, защото предотвратява отлагането на холестерол в кръвоносните съдове. Цялостното храносмилане на тежките храни се подобрява.

 

2. Кашмирският чай Кахва помага при загуба на мазнини

 

Твърде много хора страдат от проблема със затлъстяването. Бързото избухване на веригите за нездравословна храна доведе до този все по-нарастващ проблем. Няколко души редовно търсят начини да се отърват от излишните телесни мазнини. При такъв сценарий чаят може да ви помогне.

 

Той може да изгаря мазнините и да потиска апетита. Според teafloor.com, повишава нивото на окисляване на мазнините и намалява времето, в което тялото ви превръща храната в калории. По-лесно е да отслабнете с по-бърз метаболизъм. Консумирането на този чай между храненията може успешно да потисне апетита и да предотврати честото гладуване. (Честите закуски често водят до наддаване на тегло).

 

Освен това, този чай също намалява холестерола в кръвта и нивата на захарта. Намаленото отлагане на холестерол в кръвоносните съдове допълнително намалява риска от сърдечни заболявания. Ефектът върху кръвната захар, холестерола и потискането на диетата е главно ефектът на канелата, присъстваща в този чай.

 

Загубата на тегло се стимулира предимно от кардамон, присъстващ в кашмирски чай Кахва. Има съпътстващ ефект от бадемите, които са богати на здравословни мазнини.

 

3. Кахва чая повишава имунитета

 

Този чай е добре оценен за повишаване на имунитета и борба с инфекциите. Това по същество се дължи на някои редки и ценни съставки, присъстващи в този чай. Шафранът е богат на витамин В12. Този витамин е много полезен за предотвратяване на често срещани инфекции през зимния сезон. Освен това съдържа мощни антиоксиданти, които засилват имунитета и лекуват проблеми като настинка, кашлица и грип.

 

Ролята на Кахва за подобряване на циркулацията на кръвта също е аплодирана. Този чай помага за отпускане на кръвоносните съдове, за да се подобри кръвообращението. Това действие също така намалява шансовете за сърдечни заболявания поради намаляването на образуването на кръвни съсиреци.

 

Противовъзпалителните свойства на Kashmiri Kahwa се приписват главно на полифенолите. Разнообразието от подправки, присъстващи в този чай, му осигуряват лечебните качества, за които се препоръчва.

 

4. Кахва допринася за облекчаване на стреса

 

Той засилва производството на щастливи невротрансмитери като допамин и серотонин. Освобождаването на тези химикали в мозъка автоматично облекчава стреса и внася усещане за спокойствие и щастие.

 

5. Кахва действа като енергиен бустер

 

Този чай е много енергичен поради отличната комбинация от сушени плодове и антиоксиданти. Може да послужи като отлично начало за вашия ден. Освен това може да бъде чудесно средство за подмладяване, когато сте уморени да работите и искате да се презаредите. Този чай също може да намали мускулното напрежение и да ви накара да се почувствате по-спокойни. Още повече, че ускоряването на метаболизма и стимулирането на сетивата го правят предпочитана напитка за тези, които искат да се възползват максимално от деня си.

 

6. Кахва кара кожата да сияе

 

Често се смята за причината за сияещите лица на кашмирския народ. Много е полезен за лечение на проблеми като акне, зачервяване и сухота. Съдържа основни съставки, които оказват толкова изискани ползи за кожата. Съдържанието на влага в кожата е балансирано, така че общата текстура и качество се повишават.

 

Това се дължи особено на етеричните масла, присъстващи в съставки като бадеми. Съдържанието на роза в този чай помага за поддържане на pH баланса. Той съдържа също теанин, който помага за поддържане на чистотата на кожата.

 

Този чай се грижи за съдържанието на влага, нивото на pH, чистотата и няколко други проблеми, които преследват днешното население поради фактори като замърсяване и нездравословни хранителни навици. Освен това, Кахва има мощни свойства против стареене. Помага за поддържане на твърдостта и младостта на кожата.


Следете блога ни и научете скоро рецептата за вкусния и полезен чай Кахва.