Грижа за кашмира

Грижа за кашмира

11 ноември 2019
  • Сподели:

Кашмирът е скъпa и деликатнa материя, което означава, че трябва да се почиства и да се полагат специални грижи, за да е вечна. За щастие, не е трудно да поддържате вашия кашмирен шал, за да изглежда красиво с няколко прости стъпки - гарантирайки, че той ще стане по-мек и по-луксозен с времето.

 

ПОЧИСТВАНЕ

 

С употребата си кашмиреният шал може да се наложи да се почиства от време на време. Има два основни начина за почистване на кашмир правилно. Първият начин е кашмиреният ви шал да бъде професионално химически почистен. Говорете с местното химическо чистене и се уверете, че имат опит с почистването на кашмир, защото той се почиства само със сухо химическо чистене. Вторият начин е да почистите кашмира на ръка. Ето стъпка по стъпка процеса: Внимателно и ръчно изперете шала си, като използвате деликатен шампоан за вълна или като детски шампоан. Накиснете кашмира си в студена вода (никога в гореща вода!) И внимателно измийте шала. Не изпъвайте и не изстисквайте по време на пране - леко се изпира. Изплакнете дрехата и я оставете да изсъхне естествено. Внимателно притиснете мокрия шал, изпунете го и го поставете да изсъхне на чиста кърпа за баня.

 

НЕ изцеждайте и не усуквайте вашия кашмир, тъй като това ще повреди деликатните влакна.

 

НЕ поставяйте вашия кашмир в сушилня след изпиране на ръце, тъй като той ще се свие и ще повреди. Топлината е много лоша за кашмира, но ако наистина трябва да изгладите гънките, след като изсъхне, използвайте ютията си на възможно най-ниската топлина. След като изсъхне, вашият кашмир ще бъде готов за носене отново - чист като нов и дори по-мек от преди.

 

ПИЛИНГ

 

Завалването е естествен процес дори за висококачествен кашмир. Когато вашият кашмир е нов, може да изглежда, че ще натрупате малко, за да премахнете излишните влакна. Топченцата са малките фибри, които започват да се събират на вашия шал, обикновено в области, където има триене. Това е естествено явление и ще намалее с времето, като кашмирът ви ще стане още по-мек. Един често срещан начин да спрете или намалите завалването в началото е внимателно да перете ръчно или да почистите професионално на химическото почистване.

 

СЪХРАНЯВАНЕ

 

Можете да защитите вашия шал от кашмир, като го съхранявате в чекмедже. Уверете се, че вашият кашмир е чист и напълно сух преди съхранение. Добър съвет е да отделите вашия кашмир от друго облекло, като използвате тъкан хартия (нашата опаковка се предлага с тъкан хартия, която можете да използвате за съхранение) или в торбичка ziplog. Винаги е добра идея да държите кашмир далеч от източници на топлина и пряка слънчева светлина, за да запазите цвета и лукса на тъканите от кашмир. Бъдете сигурни, че Кашмира ще възвърне любовта, която проявявате към него и ще става по-мек с всяка употреба. С правилната грижа ще съхраните своя кашмир за години напред!