Изящна маска за стена на богинята Тара с оксидиран завършек

Изящна маска за стена на богинята Тара с оксидиран завършек

 

ОПИСАНИЕ

Тара, известна със своята бързина да помага на онези, които искрено я призовават в молитва. Този женски Буда е един основен фаворит сред тибетските будисти.

Тя е богинята на всеобщата доброта и представлява праведно и либерално действие. Смята се, че тази месингова скулптура на богинята Тара води до издръжливост и защитава нейните последователи на духовното им пътуване към просветлението. Смята се, че Тара е била почитана като въплъщение на богиня Парвати в индуизма и е била приета от будизма около шести век пр.н.е.

Богинята Тара е почитана както в индуизма, така и в будизма като богинята на състраданието и защитата. В индуизма тя е форма на женската първична енергия, известна като шакти. Името идва от санскритския корен катран, което означава „защита“. На други индийски езици името се превежда като „звезда“.

За първи път Тара се появява като божество в индуизма, но по-късно е приета от будизма. Всъщност в някои традиции тя се смята за женската Буда. В тибетския будизъм тя е най-популярното божество, почитано днес.

 

ДЕТАЙЛИ

Височина: 25 см.

Ширина: 15 см.

Тегло: 0,8 кг.

Материал: месинг

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!