Камъни за здраве и енергия

Камъни за здраве и енергия

12 септември 2019
  • Сподели:

Както вече добре знаете, естествените камъни се използват от векове за изцеление. Вярва се, че всеки един камък има своя уникална вътрешна структура, която резонира с определена честота, резонанс, чрез който кристалите проявяват лечебните си свойства.

 

Вижте как да подобрите здравето и енергията около вас с помощта на различни камъни.

 

 

Главоболие


Причините за появата на главоболие могат да бъдат различни, ето защо и камъкът, който ще използвате, ще зависи от причинителя на болката. Ако почувствате главоболие в следствие на напрежение, носете аметист, кехлибар или тюркоаз.


Може да носите тези камъни под формата на колие или да се отпуснете за няколко минути поставяйки малък камък върху челото си. Лапис лазули е камъкът, който е използван в продължение на векове за облекчаване на неразположенията, свързани с мигрената.


В случай, че често сте изправени пред стресови ситуации, които провокират главоболие и раздразнен стомах, за да балансирате чакрата на слънчевия сплит, доверете се на цитрин или лунен камък.

 

Проблеми със съня


При проблеми със съня също има няколко кристала, които могат да помогнат. Когато безсънието е в резултат на стрес и тревога, поставете под възглавницата си хризопрас, розов кварц, цитрин или аметист, за да подействат успокояващо.
Когато сте хапнали повече преди сън и не може да заспите от преяждане или имате стомашен проблем, отново под възглавницата сложете железен пирит или лунен камък.
Безсънието може да бъде и в следствие на кошмари. За да премахнете всички нежелани чувства и мисли и да имате спокоен сън, под възглавницата поставете турмалин или опушен кварц.

 

Липса на енергия


Кристали в червено, оранжево и жълто могат да бъдат използвани за увеличаване на енергията.
Най-добре стимулиращи енергията кристали са тъмночервен гранат, златен кехлибар или златистожълт топаз, както и всички останали с ярки цветове в тези топли гами.


За да повишите и мотивацията си, използвайте кристали в по-дълбоки тонове, като тъмен цитрин, яспис и тигрово око. Поставянето им върху слънчевия сплит или носенето им като колие ще даде тласък на вашите енергийни нива.

 

 

За повишаване на концентрацията

 


Концентрацията може да бъде подпомогната от кварц, за който се смята, че стимулира умствената яснота и карнеол, който изчиства ненужните мисли.


Цитрин и кехлибар ще стимулират паметта. Аметистът ще ви помогне да се фокусирате върху различни цели и ще успокои нервната система. А когато се нуждаете от добри комуникативни умения, доверете се на содалит.

 

 

Ето още няколко кристала и техните полезни свойства:

 


Оникс: прочиства въздуха и отрицателната енергия от вашия дом.


Топаз: забавя стареенето и балансира хормоните.


Аквамарин: облекчава стомашните разстройства.


Ахат: детоксикира, облекчава тревожност.


Кварц: помага за облекчаване на стреса и тревожността.


Аметист: помага за облекчаване на умората, спомага за поддържането на здрави кости и чиста дихателна система.


Цитрин: насърчава креативността.


Опал: увеличава вдъхновението и креативността и намалява главоболието.