Намерете своя рожден камък по астрологичен знак, месец и ден от седмицата

Намерете своя рожден камък по астрологичен знак, месец и ден от седмицата

11 март 2021
  • Сподели:

Всички, които следят работата ни знаят, че обичаме да ви запознаваме с интересни факти за нашите продукти. За различните символи в бижутата, лечебни и мистични свойства на скъпоценните камъни, за предимствата на красивите ни шалове.

 

В тази статия ще обърнем повече внимание на естествените камъни, които са неизменна част от нашите красиви бижута.

Всяко бижу освен красивият си дизайн крие и своята вътрешна сила, затова се постарахме отново да ви информираме и да ви бъдем полезни, като ви представяме синтезирано ръководство при избора ви на камък според рожденния месец, астрологичния знак и денят от седмицата.

 

 

Какво представляват зодиакалните камъни?

 

Традицията човек да носи скъпоценни камъни като талисман датира още от древни времена. Вярвало се е, че това ще му донесе късмет и ще го предпази от злини. Необяснимата сила на минералите е известна на човечеството от хилядолетия. Именно поради способността си да проявяват своите свойства най-вече там, където традиционната медицина е безсилна, прави камъните все по-предпочитан метод за терапия.

 

От хиляди години звездите са свързани с мистика и суеверия, също от толкова дълго астрономията и астрологията датират като науки. Именно те са в основата на зодиакалния календар и свързаните с него скъпоценни и полускъпоценни камъни. Астрологията се е зародила като метод за отчитане на времето или по-скоро на повтарящи се периоди от време. Тези цикли били разделени на дванадесет, като всеки един от тях представлява зодиакален знак, който е асоцииран с определен камък. Идеята е, че свързвайки астрологичния знак със скъпоценен камък на земята, той ще даде възможност на притежателя си да открие и се докосне до своята скрита сила.

   

Независимо от официалните зодиакални камъни съществува и дълъг списък с допълнителни, които биха могли да бъдат изключително полезни и да внесат щастие, и позитивност в живота на човек. Ние сме се постарали да добавим тези камъни в съответната графа към всяка една от зодиите по-долу.

 

 

Рождени камъни по астрологичен знак

 

 

 
Зодия Дати Рождени камъни Допълнителни камъни

Водолей

21 януари до 19 февруари

Гранат за жизненост и страст

Кехлибар, Аметист, Ангелит, Аквамарин, Халцедон, Планински кристал, Лабрадорит, Хематит, Ларвикит, Магнезит и Тюркоаз

 

Риби

20 февруари до 20 март Аметист за спокойствие и изцеление

Аквамарин, Кървав камък, Ахат синя дантела, Планински кристал, Корал, Флуорит, Опал, Седеф и Тюркоаз

 

Овен

21 март до 20 април Хелиотроп (Кървъв камък) за действие и жизненост

Аквамарин, Авантюрин, Цитрин, Планински кристал, Смарагд, Гранат, Хематит, Нефрит, Кианит, Магнезит, Рубин и Сардоникс

 

Телец

21 април до 21 май Сапфир за себеизразяване и истина

Карнеол, Хризокола, Хризопраз, Планински кристал, Корал, Смарагд, Йолит, Жадеит, Кианит, Лапис Лазули, Лава камък, Родонит, Розов кварц, Рутилов кварц, Селенит, Турмалин и Варисцит

 

Близнаци

22 май до 21 юни Ахат за баланс и стабилност

Апатит, Аквамарин, Хризокола, Хризопраз, Цитрин, Планински кристал, Смарагд, Хаулит, Жадеит, Леопардов яспис, Оникс, Перли, Перидот, Рутилов кварц, Серпентин, Танзанит и Варисцит

 

Рак

22 юни до 22 юли Изумруд за любов и доброта

Калцит, Карнеол, Халцедон, Планински кристал, Лава камък, Лунен камък, Опал, Перли, Рубин

 

Лъв

23 юли до 22 август Оникс за сила и спокойствие

Кехлибар, Авантюрин, Бронзит, Карнеол, Хризоберил, Цитрин, Планински кристал, Дюмортиерит, Гранат, Яспис, Лабрадорит, Ларимар, Перидот, Пикасо Яспис, Пирит, Родохрозит, Рубин, Сардоникс, Слънчев камък и Топаз

 

Дева

23 август до 23 септември Карнеол за увереност и страст

Ахат, Амазонит, Аметист, Халцедон, Хризокола, Планински кристал, Далматински яспис, Гранат, Яспис, Лапис Лазули, Мъхест Ахат, Перидот, Сапфир, Сугилит и Турмалин

 

Везни

24 септември до 23 октомври Перидот за сияние и цел

Аметрин, Кървав камък, Хризопраз, Цитрин, Планински кристал, Смарагд, Йолит, Жадеит, Кианит, Лапис Лазули, Лепидолит, Малахит, Лунен камък, Нефрит, Опал, Розов кварц, Сапфир, Слънчев камък, Танзанит и Турмалин

 

Скорпион

24 октомври до 22 ноември Топаз за сила и интелигентност

Аквамарин, Ботсвана Ахат, Опал, Чароит, Планински кристал, Яспис, Лабрадорит, Малахит, Лунен камък, Обсидиан, Опал, Перидот, Родохрозит, Рубин, Опушен кварц, Топаз, Тюркоаз, Унакит и Варисцит

 

Стрелец

23 ноември до 21 декември Тюркоаз за здраве и късмет

Аметист, Халцедон, Чароит, Планински кристал, Йолит, Лабрадорит, Лапис Лазули, Обсидиан, Перидот, Рубин, Сапфир, Серафинит, Опушен кварц, Содалит, Танзанит и Тюркоаз

 

Козирог

22 декември до 20 януари Рубин за защита и жизненост

Аметист, Планински кристал, Флуорит, Магнезит, Малахит, Опушен кварц, Тигрово око, Черен Турмалин и  Турмалинов кварц

 

 
 

 

Какво представляват рождените камъни?

 

Освен зодиакални съществуват и рождени камъни според месеца на раждане, за които най-вероятно вече знаете. До голяма степен те съвпадат с камъните от зодиакалния календар, тъй като се основават именно на него. 

   

В книгата “Изход” част от Стария Завет и Петокнижието, още познато като Тора в еврейската традиция, се говори за бронята на Аарон, който е първосвещеник на евреите и брат на Моисей. Тя била украсена с дванадесет скъпоценни камъка представящи дванадесетте племена на Израел. Те се обвързват именно с месеците от годината, както и със зодиакалния календар.

 

Списък с рождените камъни бихте могли да откриете в таблицата по-долу, от където имате възможност да изберете и най-подходящия за вас или любим човек.

 

 

Рождени камъни по месеци

 

Месец на раждане Рожден камък
Януари
Гранат за страст и щастие

Февруари
Аметист  за релаксация и интуиция

Март

Аквамарин за защита и комуникация

Хелиотроп (Кървъв камък) за енергия и увереност

Април
Диамант за любов и дълголетие

Май
Изумруд  за любов и доброта

Юни Перла за простота и чистота
Лунният камък  за интуиция и женственост
Александрит за баланс и радост
Юли
Рубин за защита и жизненост

Август Перидот за защита и лек
Шпинел за хармония и изцеление
Сардоникс за смелост и комуникация
Септември
Сапфир  за себеизразяване и искреност

Октомври Опал за истина и защита
Турмалин за защита и творчество

Ноември Топаз за сила и интелигентност
Цитрин  за изобилие и щастие

Декември Тюркоаз за здраве и късмет
Танзанит за интуиция и духовно пробуждане 
Циркон за защита и мъдрост
 
 
 

Рождени камъни по ден от седмицата

 

Що се отнася до камъните за раждане, базирани на деня от седмицата, всеки ден има планетарен владетел в астрологията и всяка от тези планети е свързана с определени скъпоценни камъни. Например, понеделник се управлява от луната („луна!“), Която често се свързва с лунен камък.

 

Ден от седмицата

 

Управляваща

планета

Рожден камък
Понеделник Луна Лунният камък за интуиция и цел
Вторник Марс Рубин за страст и енергия
Сряда Меркурий Изумруд за спокойствие и баланс
Четвъртък Юпитер Жълт сапфир за щастие и просперитет
Петък Венера Диамант за любов и красота
Събота Сатурн Син сапфир за искреност и вярност
Неделя Слънце Цитрин за изобилие и сияние
 
 

Работа с вашия рожден камък

 

Ако работата с вашия рожден камък резонира с вас, препоръчваме да разгледате камъните, свързани с вашия месец, астрологичен знак и ден от седмицата, и да видите какво ви призовава. Тук няма един верен отговор, така че доверете се на интуицията си!

 

Друг вариант, ако никой от камъните не се чувства подходящ за вас, е да разгледате качествата, свързани с вашия зодиакален знак или управляващата планета на вашия ден от седмицата и да потърсите кои камъни биха могли да подкрепят или балансират тази енергия. 

 

След като намерите камък, с който бихте искали да работите, има няколко начина да го включите в живота си . Може да искате да го носите на тялото си под формата на бижута. Това може да ви помогне да се чувствате защитени и подкрепени. Не забравяйте да почистите камъка си и да определите как искате да ви подкрепя в живота ви.