Невероятните лечебни ефекти на тибетските пеещи купи

Невероятните лечебни ефекти на тибетските пеещи купи

2 януари 2020
  • Сподели:

Целта на Пеещите купи е да възстановят вибрационните честоти на тялото, ума и душата, които са извън хармония. Звуците, които излъчват, действат като вид енергийно лекарство, за което е известно, че лекува болка, депресия и стресови разстройства. Интересното е, че лечебният процес работи, като тренира мозъчните вълни, така че да се синхронизира със звуците на купата. Тези уникални излъчени тонове ще ви подготвят за дълбока медитация, интуитивни послания, както и за креативно мислене. За онези, които са опитвали тази техника и преди, знаете, че звуковите вълни, излъчвани от тези купи, събуждат способността ни да чуваме много повече от това, което бихме обикновено. Докато слушаме тези звуци, ние сме склонни да ги усещаме точно толкова, колкото ги чуваме.

 

 

 

История и произход

 

Пеещата купа, известна и като „стояща камбана“, е древно тибетско средство за медитация, често използвано в будизма за придружаване на мудри, химни и молитви. Смята се, че са възникнали в Хималаите още преди 18 000 години.

 

Според историята, съществуването на пеещи купи датира от времето на историческия Буда Шакямуни (560 - 480 г. пр.н.е.). В днешно време можете да откриете пеещи купи на частни будистки олтари, в храмове, манастири и медитационни зали по целия свят.

 


 

Компоненти на тибетската пееща купа

 

Традиционната тибетска пееща купа се състои от седем различни метала: мед, желязо, калай, олово, цинк, сребро, злато и живак. Купата има кръгла тигелова форма. Компонентите са източник на многофонични обертонове, произвеждани от купичките, създаващи специалния певчески звук. Тези чисти звукови вълни, произведени от пеещите купи, събуждат нашето съзнание и могат да бъдат както стимулиращи, така и успокояващи за цялото тяло.

 

 


 

Лечебни свойства

 

За лечебни цели тези тибетски пеещи купи често се наричат ​​лечебни купи или чакри. Има различни честоти, произведени от купичките за всяка чакра.

Чашите работят чрез практика, която се нарича „развлечение на мозъчните вълни“ или практиката на предизвикване на честоти на мозъчните вълни. Документираните проучвания показват също и ползите от използването на пеещите купи като масажно средство; и съчетани със звуковите им предимства, поддържат медицински процедури за коремни и храносмилателни проблеми, сърдечни състояния, повредени гръбначни дискове, костни стави и проблеми с кръвообращението. Използването в лечението е съсредоточено върху идеята, че заболяване или болест се характеризира с намеса в потока на енергия в тялото. Смята се, че звуковите честоти възстановяват и оптимизират потока на енергия в частите на тялото, където това е необходимо.

 


 

 

Как да я използвате 

 

Има специален инструмент, които се нарича чукче или чукало.Това е инструмент за изкарване на звук от пеещите купи. Чукалото може да се използва за изваждане на звук от пееща купа чрез нежно почукване по външната й страна - получава се звук като от камбана или звънец. Чрез поглаждането на купата в кръг от външната страна с чукалото - само с лек натиск - от купата се изважда чист тон, наричан и бръмчене, който се засилва с всяко минаване в кръг на чукалото. Тогава за купата се казва, че пее.

 

 


 

Други приложения

 

 

Пеещите купи са еднакво чудесни за изцеление, медитация и релакс. Те не само могат да свалят нивата на стрес, тревожност и да помогнат при предизвикателни нарушения на съня, те дори могат да пренастроят чакрите и да изчистят негативната енергия. Следващия път, когато търсите да намерите нещо, което комплиментира цялостен подход към вашата духовност и вашия живот, опитайте с пееща купа. Няма да останете разочаровани!