Статии

Преобразете живота си за 40 дни

Искате ли да направите положителна промяна в живота си? Трансформациите не се случват за една нощ, но с постоянни усилия и отдаденост можете да постигнете забележителни резултати. Като включите преднамерени ритуали в ежедневието си, можете да се впуснете в трансформиращо пътуване към личностно израстване. Ето 40-дневен ритуален план, предназначен да ви помогне да промените живота си и да отключите пълния си потенциал

прочети още
Енергийно пречистване на човека и дома му с нашите холистични методи и продукти

Всеки от нас се нуждае от периодично пречистване на енергията си, както и на дома, в който живеем. Азиатските традиции предоставят богат арсенал от ритуали и техники, които помагат на човека да се освободи от негативната енергия и да постигне вътрешен баланс. В този блог посветен на енергийното пречистване ще се фокусираме върху четири основни инструмента: Тибетски пеещите купи, камбанки , ароматните пръчици и Радиестезичното махало.

прочети още
Ползи от Кашмирския чай Кахва

Кашмирският чай от шафран Кахва е богат на антиоксиданти, които спомагат за подобряване на пречистването на тялото от токсини. Гореща чаша от този чай се препоръчва след тежък работен ден. Той е просто блаженство във всяка глътка.

прочети още
Как да създадете свое собствено пространство за медитация?

Наличието на определено пространство за медитация не е задължително. Можете да медитирате навсякъде, където се чувствате очаровани – в градината, на работа, в чакалнята на лекаря или дори на летището.

прочети още
Мистичната история на коприната: Най-подходящата материя за пролетта

Този месец приветстваме пролетта с отворени обятия, тъй като тя събужда волността в човешката душа.Тя ни показва пътя и смисъла: волно да събираме мед на слънчевите лъчи от красивите цветя на живота. Време е за нови начинания и ново начало, така, че ако досега сте се товарили с негативни мисли и ниски вибрации, сега е подходящ момент да се освободите от тях.

прочети още
Какво е Кундалини Йога?

'Енергията на Кундалини' е метафора, която описва потенциалната енергия, която съществува във всеки един от нас. Счита се, че Кундалини енергията се намира в основата на гръбначния ни стълб. С практикуването на този вид йога, тя се разширява нагоре, събуждайки потенциала ни да се свържем с висшата си същност. Практиките на Кундалини йога оживяват нашата енергия, възобновявайки връзката ни със самите нас.

прочети още
Изживейте любовта всеки ден

В йога се казва, че има само една любов и тази любов никога не може да бъде намерена. Тази любов не е действие, което можете да направите. Тази любов може да се изживее само. И тази любов може да се изживее само в пълна тишина. Докато има мисъл, движение, има аз, няма любов.

прочети още
Защо да изберем естествените материи тази зима?

Безспорно е, че придържането към естествените материи е най-доброто нещо, което можем да направим за собственото си здраве, а и за опазването на околната ни среда.

прочети още
Постигане на цялостно изцеление на тялото с кристални пръчици

Кристалните пръчици са жизненоважен инструмент в духовните ритуали. От древни времена шаманите и метафизиците са използвали пръчици за лечение, пречистване и зареждане.

прочети още
ОТКРИЙТЕ СВОЯ КАМЪК СПОРЕД МЕСЕЦА НА РОЖДЕНИЯ СИ ДЕН

Има няколко класификации на скъпоценни камъни и тяхната връзка с календарните месеци и зодиака (западни, източни, традиционни, модерни и т.н.), но в тази статия ще обясним официалната диаграма на камъните за раждане от Американското общество за скъпоценни камъни. 

прочети още
5 причини защо ОПАЛ може да е ВАШИЯТ скъпоценен камък

Опалът е камък с невероятна красота, свойства и влияние върху хората. Този камък наистина е много ценен и обичан. Причините, описани в тази статия, ще ви помогнат да решите дали опалът е подходящ за вас или трябва да потърсите други камъни. 

прочети още
Намерете своя рожден камък по астрологичен знак, месец и ден от седмицата

В тази статия ще обърнем повече внимание на естествените камъни, които са неизменна част от нашите красиви бижута. Всяко бижу освен красивият си дизайн крие и своята вътрешна сила, затова се постарахме отново да ви информираме и да ви бъдем полезни, като ви представяме синтезирано ръководство при избора ви на камък според рожденния месец, астрологичния знак и денят от седмицата.

прочети още
ПРЕЧИСТВАНЕ И ЗАРЕЖДАНЕ НА КАМЪНИ И КРИСТАЛИ

Много хора използват кристали, за да успокоят ума, тялото и душата си. Но може би сте забелязали с времето, че камъните преди ако са се чувствали леки, то вече тежат. Това е сигурен знак, че тяхната енергия се нуждае от обновяване.

прочети още
Осем благоприятни тибетски символа за късмет

Привличането на късмет е установено в индуистката митология от древни времена. Тибетският будизъм има група от осем символа, които се считат за най - старите и най - известните.

прочети още
Ом Мани Падме Хум

Както казва Далай Лама, значението му е „голямо и необятно“, защото всички учения на Буда са обхванати в тази една фраза. Om mani padme hum е древна будистка мантра. На английски тази ритмична песен буквално се превежда като „Похвала на бижуто в лотоса“

прочети още
Зодия БЛИЗНАЦИ - Камъни и талисмани

Всеки естествен камък носи своята идентичност. Съществуват различни видове камъни, които оказват влияние както на тялото, така и на съзнанието ни. Всеки камък има по-силно влияние върху представителите на опеделена зодия. Смята се, че различните минерални камъни, подбрани правилно според зодията и според индивидуалните осбености, имат способността да носят здраве и щастие, както и да успокояват притежaтеля им.

прочети още
Грижа за кашмира

Кашмирът е скъпa и деликатнa материя, което означава, че трябва да се почиства и да се полагат специални грижи, за да е вечна. За щастие, не е трудно да поддържате вашия кашмирен шал, за да изглежда красиво с няколко прости стъпки - гарантирайки, че той ще стане по-мек и по-луксозен с времето.

прочети още
Пътят на кашмира

Предлагаме ви едно пътуване за запознаване с чудно меката вълна, известна като Кашмир.

прочети още
6 невероятни ползи от използването на пееща купа

Пеещите купи произвеждат красива музика, която предизвиква дълбоки медитативни и спокойни състояния. Пеещите купи често се използват в йога, рейки, музикална терапия и звуково лечение. Богатите хармонии, спомагат за балансирането на чакрите на тялото, премахват стреса и насърчават холистичното изцеление.

прочети още
Невероятните лечебни ефекти на тибетските пеещи купи

Може би един от най-опростените и обичани музикални инструменти е вековната пееща купа; инструмент, ценен не само за красивите си звуци, но и за способността си да лекува физически, психически и духовно. Те се използват в безкрайно разнообразие от церемонии и култури и често са ценени заради способността си да създават по-спокоен ум - нещо, което е от решаващо значение за дълбоката духовна връзка. Често украсени със сложни духовни дизайни и изработени от мед, пеещите купи се превръщат в крайъгълен камък за будистките практики в продължение на хиляди години.

прочети още
Кристали според Чакрите

Носенето на бижута с кристали може да има невероятен ефект върху изцелението на енергийните колела в човешкото тяло. Ние сме привлечени от бижута, от които енергийната ни система се нуждае за по-добро функциониране, така че дори и да не сте сигурни какви кристали носите (но сте ги купили, защото изглеждат добре), направете малко проучване, за да разберете какво е това, което те лекуват.

прочети още
СЕДЕФ – КАМЪКЪТ НА НОВОТО НАЧАЛО И СЕМЕЙСТВОТО

Като талисман седефът е в състояние да помогне на притежателя си, да съживи всичко на ново. Той помага да се развива интуицията, да внесе мир в семейството и предпазва къщата от зли духове. Смята се, че продуктите на перлата, могат да служат като амулет, който удължава живота на притежателя си с години.

прочети още
Кристален тест

НАПРАВЕТЕ ТОЗИ ТЕСТ ЗА КРИСТАЛИ, ЗА ДА НАМЕРИТЕ ТОЧНИЯТ ЗА ВАС

прочети още
НОСЕТЕ КРИСТАЛИ ЗА КЪСМЕТ!

Всеки има нужда да привлече малко късмет към себе си. Няма човек на света, който да не иска да има късмет! Най-лесният начин да го направите е като носите кристали за късмет. Скъпоценните камъни носят жива енергия и всеки от тях има много различни метафизични и лечебни свойства. Късметът обикновено е част от енергията на много камъни, което ги прави идеалното допълнение към вашия външен вид.

прочети още
Камъни за здраве и енергия

Както вече добре знаете, естествените камъни се използват от векове за изцеление. Вярва се, че всеки един камък има своя уникална вътрешна структура, която резонира с определена честота, резонанс, чрез който кристалите проявяват лечебните си свойства. Вижте как да подобрите здравето и енергията около вас с помощта на различни камъни.

прочети още
5 камъка с невероятна лечебна сила

Природата ни е дала невероятни чудеса под формата на магически камъни. Лечението с камъни датира от хилядолетия. Днес имаме възможността да носим голяма част от тях под формата на бижу и да постигнем баланс в себе си. Споделяме магическата сила на 5 невероятни камъка, които да направите част от вашето ежедневие.

прочети още
Зодия ТЕЛЕЦ - Камъни и талисмани

Всеки естествен камък носи своята идентичност. Съществуват различни видове камъни, които оказват влияние както на тялото, така и на съзнанието ни. Всеки камък има по-силно влияние върху представителите на опеделена зодия. Смята се, че различните минерални камъни, подбрани правилно според зодията и според индивидуалните осбености, имат способността да носят здраве и щастие, както и да успокояват притежaтеля им.

прочети още
Значение на камъните за избора според зодията и енергията им

Естествени камъни и кристали - всички сме чували за тях, почти всяка от нас все някога е притежавала бижу, изработено от тях. Красотата им е безспорна. Може би знаете също, че те притежават определени свойства и могат да влияят положително върху физическото, ментално и духовно състояние на човек.

прочети още
АХАТ (Agate) – КОГАТО СЕ НУЖДАЕШ ОТ ЗАЩИТА ПРОТИВ НЕГАТИВНИ ЕНЕРГИИ

Ахата е заземяващ и успокояващ, съдействащ за постигането на емоционален, физически и интелектуален баланс. Той подпомага с центрирането и стабилизирането на физическата енергия. Хармонизира Ин и Ян, положителните и отрицателните сили, които подържат вселената в равновесие. Ахатът помага за изграждането на самоувереност и самочувствие. Ахатът подобрява умствените функции, задълбочава концентрацията, възприемчивите и аналитичните способности.

прочети още
ЛАПИС ЛАЗУЛИ - мъдрост + интуиция

Лапис Лазули е мощен камък, който засилва проницателността и интелекта. Докоснете се до вашата интуиция и вътрешна сила. Дарява със спокойствие, обективност и себевъзприемане. Балансира Ин и Ян енергията. Стимулира чакрата на Третото око.

прочети още
Зодия ОВЕН - Камъни и талисмани

Всеки естествен камък носи своята идентичност. Съществуват различни видове камъни, които оказват влияние както на тялото, така и на съзнанието ни. Всеки камък има по-силно влияние върху представителите на опеделена зодия. Смята се, че различните минерални камъни, подбрани правилно според зодията и според индивидуалните осбености, имат способността да носят здраве и щастие, както и да успокояват притежaтеля им.

прочети още
10 Символа, които ТРЯБВА да знаете

Вярвате или не, всяко нещо около нас носи определена символика. Когато избираме ново бижу, винаги сме водени от моментното настроение и нагласа, предпочитания към определени символи, придържаме се към индивидуалния стил, който сме си създали и т. н. Навярно и ти носиш колие с кръг или гривна с пеперуда, но знаеш ли какво означават тези символи и за какво допринасят в живота ти?

прочети още
Тайната на среброто и бижутата от него

Сребърните бижута са изключително стилни и красиви. Среброто олицетворява баланса, чистотата на душата, спокойствието и женствеността.

прочети още
Символът Хамса или Ръката на Фатима

Хамса или Ръката на Фатима е символ, който е широко навлязъл в западните култури. Символът Хамса се вплита в бижута, аксесоари и дори дрехи. Смята се, че Ръката на Фатима предпазва от зли сили и лоши очи. Тя носи на собственика си щастие, здраве и късмет.

прочети още
Цветето на живота – тайни и очарование

В днешно време символът "Цветето на живота" често се среща изобразено върху бижута, татуировки, декорация и други продукти.

прочети още
Символ ОМ - значение и тълкование

Ом е сакрална мантра (молитвен напев) в индуизма. Символът ом всъщност е изписването на тази сричка, изписана на Деванагари (индийска писменост). Често се възприема като символ за медитация и хармония. Това е универсален символ на хармонията, щастието и благополучието

прочети още
Добре хидратирани с новите ECO Friendly бутилки PURE Water

Всички добре знаем колко е важно да бъдем постоянно хидратирани - у дома, в офиса, във фитнеса. Учим децата си да свикват от рано да пият редовно вода и да я обичат и предпочитат пред подсладените, газирани напитки. В тази връзка избрахме да ви представим специалната серия бутилки Pure Water на марката Retap.

прочети още
ЗДРАВОСЛОВНИ БОНБОНИ С ФУРМИ И ЯДКИ

Знаете ли колко много рецепти за здравословна храна сме ви приготвили? Очаквайте ги в нашият сайт много скоро всички, за да можете бързо, лесно, вкусно и здравословно да зарадвате душите и очите си!

прочети още
Кокосова купа - С любов от природата, с любов за теб! 

Нашите кокосови купи са продукти от природата - произведени от 100% истински кокосови орехи, след като черупките им са обявени за "неизползваеми", поради което се изхвърлят като отпадъци. 

прочети още
ЛЕСЕН ВЕГАНСКИ ПАД ТАЙ

Насладете се на красивите пикантни аромати на ВЕГАНСКИ ПАД ТАЙ в дома си. Лесна и вкусна рецепта на растителна основа

прочети още