ОТКРИЙТЕ СВОЯ КАМЪК СПОРЕД МЕСЕЦА НА РОЖДЕНИЯ СИ ДЕН

ОТКРИЙТЕ СВОЯ КАМЪК СПОРЕД МЕСЕЦА НА РОЖДЕНИЯ СИ ДЕН

14 октомври 2020
  • Сподели:

Дълго време хората вярват в свръхсилите на скъпоценните камъни и че в зависимост от характера и здравословното състояние или ума, подходящият скъпоценен камък може да им помогне в живота.

Има няколко класификации на скъпоценни камъни и тяхната връзка с календарните месеци и зодиака (западни, източни, традиционни, модерни и т.н.), но в тази статия ще обясним официалната диаграма на камъните за раждане от Американското общество за скъпоценни камъни. 

 

Официален списък с камъни за раждане, предоставен от Американското общество за скъпоценни камъни от 1934 г.

Според това произходът на рождените камъни датира от пророк Аарон (по -големият брат на Мойсей), когато нагръдникът с 12 скъпоценни камъка е бил използван за комуникация с Бог. Известен е още като жречески нагръдник или нагръдник на съда. 


Първият човек, който е забелязал връзката между 12 -те скъпоценни камъка в нагръдника на Аарон и 12 -те зодиака и 12 месеца в годината, е еврейският историк Йосиф Флавий. Но поради различните вариации на превода и тълкуването на пасажа в Изход, където е описан нагръдникът, дори Йосиф Флавий имаше 2 различни списъка с камъни за раждане и сега не е известно точно кои скъпоценни камъни са били използвани. 


Оттогава са минали много векове и през 1912 г. бижутерите на Америка се обединиха, за да стандартизират камъните за раждане по месец на раждане. 

Списък на камъните за раждане от зодиака

 

ОФИЦИАЛЕН СПИСЪК С КАМЪНИ ЗА РАЖДАНЕ - СКЪПОЦЕННИ КАМЪНИ ПО МЕСЕЦ И КАМЪНИ ЗА РАЖДАНЕ ПО ЗОДИАК

 

Рожден камък на Козирог

 

Януари - Гранат

 

Рожденият камък на Козирог (1-19 януари) и Водолей (20-31 януари)

 

Рожденият камък на януари е Гранат и е скъпоценен камък на любов, страст и късмет. Той стимулира творчеството, отваря сърцето и насърчава радостта. Гранатът балансира емоциите и носи смелост и надежда. Гранатът ви помага да станете отворени и самоуверени. 

Известен е също така със свойствата за активиране на метаболизма и помага за справяне със проблеми със сърцето, кръвта и белите дробове. 

Червеният гранат е особено свързан с контрола на любовта и гнева.

 

Допълнителни камъни за раждане за януари: Рубин, Ахат, Оникс, Лапис Лазули, Опал, Тюркоаз. 

 

 

Рожден камък на Водолей

 
 

Февруари - Аметист

 

Каменният камък на Водолей (1-19 февруари) и Риби (20-28/29 февруари)

 

Аметистът осигурява вътрешен мир и лекува тялото и душата. Този рожден камък през февруари също увеличава благородството и духовното съзнание. Аметистът контролира злите мисли и повишава интелигентността. Той насърчава интелектуалните сили, растежа и ви помага да намерите решения във всяка ситуация. Той също така освобождава стреса и помага в борбата с тревожността. 

 

Допълнителни рождени камъни за февруари: Гранат, Кървав камък, Мохов ахат, Нефрит.

 

 
Рожден камък на Риби
 

Март - Аквамарин

 

Каменният камък на Риби (1-19 март) и Овен (21-31 март)

 

Аквамаринът осигурява спокойствие и мир. Мартният камък е добре известен със своите балансиращи ефекти, облекчаване на стреса и изцеление на сърцето. Аквамаринът се управлява от Луната и е известен със следните предимства: пречиства енергията ви, носи радост, охлажда високи температури и помага да се говори истината.

 

Допълнителни камъни за март: аметист, сапфир, диамант, топаз, рубин. 

 

 
 

Рожден камък Овен

 

Април - Диамант

 

Каменният камък на Овен (1-20 април) и Телец (21-30 април)

 

Символ на чистота, диамантът внася любов и яснота в отношенията и дава хармония и просперитет. Диамантите се носят, за да привлекат късмет, да донесат доверие в отношенията и да осигурят стабилност. Те ви предпазват от вземане на прибързани или бързи решения. Априлският камък за раждане също е чудесен за носене, за да подобри свойствата на други скъпоценни камъни. 

 

Допълнителни рождени камъни за април: опал, сапфир, кървав камък, топаз, яспис, изумруд.

 

 
Рожден камък на Телец
 

Май - Изумруд

 

Рожденият камък на Телец (1-20 май) и Близнаци (21-31 май)

 

Смарагд носи мъдрост, любов, късмет, а също така поддържа богатство и здраве. Смарагдът е най -добрият скъпоценен камък, който ви помага да преминете изпити, тъй като укрепва интелектуалните свойства. Майският камък също помага за укрепване на креативността и повишаване на комуникативните ви умения. Смарагд също лекува мозъчни и дихателни проблеми. 

 

Допълнителни камъни за май: ахат, карнеол, сапфир, корал, тюркоаз. 

 

Рожден камък на Близнаци
 

Юни - Перла

 

Рожден камък на Близнаци (1-20 юни) и Рак (21-30 юни)

 

Юнският рожден камък е перла и е свързан с Луната, семейството, любовта и стабилния живот. Перлите са известни с борбата с безсънието. Перлите укрепват ума и са добри в балансирането на семейните отношения. Този скъпоценен камък може да се бори с депресията и придава спокойствие. 

 

Допълнителни рождени камъни за юни: Лунен камък, Изумруд, Халкедон, Александрит, Ахат.

 

Рак камък за раждане
 

Юли - Рубин

 

Камъкът на зодия Рак (1-22 юли) и Лъв (23-31 юли)

 

Рубинът е добре познат скъпоценен камък, който укрепва лидерските качества, семейните отношения и повишава увереността и късмета в любовта. Рожденият камък през юли също увеличава чувствата на любов и състрадание и топлината на потребителя. Той изчиства объркването и прави притежателя си буден и пъргав. Рубинът се използва за борба с диария и проблеми с високото кръвно налягане. 

 

Допълнителни камъни за раждане за юли: сапфир, карнеол, сардоникс, оникс.

 

 
Рожден камък на Лъв
 

Август - Перидот

 

Рожденият камък на Лъв (1-22 август) и Дева (23-31 август)

 

Перидотите са кристалите на положителните сили: те осигуряват изцеление, поддържат интуицията и стимулират растежа. Те са добре известни със своите успокояващи свойства и със защита срещу негативни сили. Камъните за раждане през август се използват за лечение на черния дроб и жлъчния мехур и засилване на метаболизма.

 

Допълнителни рождени камъни за август: Сардоникс, Сапфир, Диамант, Карнеол, Рубин, Александрит. 

 

Рожден камък на Дева
 

Септември - сапфир

 

Рожденият камък на Дева (1-22 септември) и Везни (23-30 септември)

 

Сапфирите са символ на небесата и са пазители на невинността. Те насърчават доброто здраве и осигуряват защита по време на пътувания. Сапфирите носят богатство и са известни още като камъни на мъдростта. Те помагат да се справят с всички съществуващи проблеми и да намерят късмет в ново начало. Септемврийските камъни могат да лекуват кръвни нарушения и да успокоят свръхактивните телесни системи.


Допълнителни камъни за септември: Лунен камък, Ахат, Перидот, Сардоникс, Циркон.

 

Везни Рожден камък
 

Октомври - опал

 

Рожденият камък на Везни (1-22 октомври) и Скорпион (23-31 октомври)

Опалите стимулират креативността и предпазват носещия от лош късмет и болести. Това е емоционален и много чувствителен скъпоценен камък, който отразява настроението на неговия носител. Той насърчава свободата и укрепва паметта. Добре е за лечение на треска, инфекции, а също и дълбоки емоционални рани. 

Допълнителни камъни за октомври: Турмалин, Корал, Берил, Аквамарин, Джаспър. 

 
 
 
Рожден камък на Скорпион
 

Ноември - Топаз

 

Рожден камък на Скорпион (1-22 ноември) и Стрелец (23-30 ноември)

 

Рожденият камък през ноември е Топаз и е символ на любов и обич. Топазът също така насърчава концентрацията и самочувствието, като същевременно стимулира творчеството. Носи радост и енергия. Важно предимство на Topaz е, че осигурява самоконтрол. Добре е да използвате топаз за лечение на проблеми със стомаха и хранителни разстройства. Някои хора вярват, че топазът сбъдва нечии мисли. 

 

Допълнителни камъни за раждане за ноември: Хризопраз, Перла, Цитрин.

 

 
Рожден камък на Стрелец
 

Декември - танзанит

 

Рожден камък на Стрелец (1-21 декември) и Козирог (22-31 декември)

 

Камък на трансформацията, танзанитът се използва в медитации като лечебен камък. Това е мощен актив, който да използвате за духовен растеж, защото балансира и насочва всички енергии в тялото ви. Танзанитът помага за контролиране на емоциите. Благодарение на лечебните си свойства, той се използва за борба с кожни и космени проблеми и за елиминиране на усложнения след операцията. 

 

Допълнителни камъни за декември: Хризопраз, Лапис, Оникс, Рубин, Циркон, Танзанит, Син Топаз. 

 

При нас ще откриете ръчно изработени бижута от Тибет и Индия с естествени камъни и стерлингово сребро. Открийте богата ни колекция и си подарете уникален и единствен по рода си накит.