Силата на мънистата Rudraksha

Силата на мънистата Rudraksha

5 януари 2019
  • Сподели:

Плодовете на дървото Rudraksha са може би едни от най-широко признатите в духовния свят натурални мъниста. В продължение на хиляди години те са били използвани като важен инструмент за защита на енергията на ползвателя си.

 

История

 

Rudraksha е голямо вечнозелено дърво, което расте в предпланинските райони на Хималаите, югоизточна Азия, Непал, Индонезия, Австралия и Хаваите. Неговото име идва от санскрит и означава Rudrd — аватар на Шива, неговата гневна форма и aksha – сълза (сълзите на Шива).

 

От неговите плодове се изработват броеници, които се използват по време на молитви от хиндуистите. Нанизи от плодовете на Rudraksha носят по главите, ръцете и вратовете си отшелниците - садху в древните писания - „Shiva Puran“. В тях се споменава, че са за доброто на хората и на целия свят.

 

Шива медитирал хиляда години, но когато отново отворил очите си, забелязал, че въпреки усилията , които бил положил, злото все още съществувало, а хората все така изпитвали мъка и умирали от глад и болести. Въпреки страховитата си репутация, Шива имал чувствителна душа и обичал да помага на онези, които имали нужда от това, ето защо болка свила сърцето му и от очите му се отронили сълзи, които попили в земята под нозете му. От тези сълзи израсло дървото Rudraksha.

 

 

Ползите

Хиндуистите вярват, че дървото и неговите плодове имат силата да премахват греховете, страданието, злото и нещастието. Да даряват радост от живота и да предпазват от злите духове. Приема се, че съдържат космическа енергия, която спомага за духовното усъвършенстване, извисява душата, дава покой на ума, прояснява мислите, подобрява паметта и премахва стреса.

 

За всеки, който обича да пътува, носенето на Rudraksha е много полезно, защото създава пашкул от невидима енергия, за да ви защити. Когато пътувате и отивате на нови места, може да забележите, че сънят ви е нарушен. По трудно заспивате дори и да сте физически изморени. Понякога изобщо не можеш да спиш. Това е така, защото ако енергията на това място не резонира с вас, тя няма да ви позволи да се установите. Използването на rudraksha за това наистина може да помогне.

 

 

Семената Rudraksha също са щит срещу отрицателните енергии, особено срещу  тези, които са насочени към вас, или ако попаднете в среда, която не е здравословна за вашата енергия. 

Малата има свойството да отблъсква отрицателната енергия и да зарежда с положителна енергия. Тя е особено полезна за хора, които пътуват , защото им помага да не чувстват силна физическа умора и да запазят своята собствена енергия от влиянието на енергията на чуждата среда.

 

 

7 ПРЕДИМСТВА ОТ НОСЕНЕ НА RUDRAKSHA

 

1.Рудракша променя съдбата на потребителя, водейки човек по естествен начин в правилния път на истината и целта, като улеснява темпото по пътя и напредъка му.

 

2.Те са ефективни при контролиране на стреса, като по този начин помагат за изкореняване на тревогите и благословията на ползвателя с по-голямо спокойствие. При над 6500 години документирана употреба, се доказва, че Рудракша не предизвиква нежелани странични ефекти.

 

3.Рудракша носи яснота, изостря ума и увеличава силата на интуицията.

 

4.Създава мощни "защитни кръгове" от негативността и премахва препятствията по пътя към вашия успех.

 

5.Рудракша зарежда душата с Шакти енергия (духовна сила), като увеличава собственото си излъчване и способността си да изразява по-пълно своята божествена сила и мъдрост в материалния свят.

 

6.Дава по-тясна връзка с положителните сили в природата и космоса, помагат да се излекуват жизнените енергии и да се постигне хармонично равновесие.

 

7.Рудракша мънистата са научно доказани, че имат много ползи за здравето.

 

 

Рудракшата може да се носи по всяко време, но трябва да се избягва съприкосновението на семената й с изкуствени химикали , миещи и перилни препарати , защото това ще доведе до тяхното напукване и счупване, което се смята за лоша поличба.

Ако сериозно желаеш да забравиш за нежеланите навици и да живееш пречистен живот, започни да носиш Рудракша. Съвсем скоро след като я сложиш, ще се почувстваш по доста различен начин.