Символика на полускъпоценните камъни: факти, които не сте знаели / част 2

Символика на полускъпоценните камъни: факти, които не сте знаели / част 2

17 февруари 2021
  • Сподели:

В древни времена хората са ценяли високо минералите заради тяхната сила и енергия. В крайна сметка естествените минерали допринасят както за здравето, така и за нормализирането на нашето вътрешно състояние на духа. Например, в древни времена тибетските лами винаги са използвали минерали по време на приготвянето на лечебни отвари, масажирането на активните точки с камъни също е било популярно и при прилагането на камъни върху възпалени места. Минералите все още са високо ценени както от любителите на красивите бижута, така и от тези, които вярват в тяхната лечебна и магическа сила.

Както при всеки проблем, тук има някои "но". Силите на камъните са изключително силни, но само в случай, че камъкът е естествен, т.е. минерали, които се образуват при различни условия на околната среда в рамките на Земята.  


Всеки естествен камък има редица полезни свойства и силата да променя живота. В днешната статия ви предлагаме още 5 популярни камъка и основните им свойства.

 

Естествените минерали допринасят както за здравето, така и за нормализирането на нашето вътрешно състояние на духа.

 

 

1. ЛАБРАДОРИТ

 

Лабрадоритът е камък на защитни и мистични сили, той засилва умствените и интуитивни способности на ясновидството, телепатията и пророчеството. Камъните омекотяват негативните аспекти на личността, които ни лишават от нашата енергия, и това може да помогне за намаляване на импулсивното поведение при деца, юноши и възрастни. Този минерал помага при лечението на ставите, при заболявания на пикочно-половата система и гръбначния стълб. Лабрадоритът помага за активиране на метаболизма и насърчаване на отстраняването на камъни от бъбреците. Смята се също, че този камък ще стабилизира аурата на човека.

 

2. ОПАЛ

 

В древен Рим опалът е символизирал надежда и любов. Камъкът влияе върху емоциите на човек и засилва оптимизма, стимулирайки оригиналността и креативността и помага да намерите и изразите истинското си аз. Носенето на опал ще донесе лоялност, вярност и спонтанност на човек.
Средновековни медицински писания, описващи лечебните свойства на опала, показват, че той успокоява нервите, помага при сърдечни заболявания, меланхолия, припадъци и възстановява зрителната острота.

 


 

3. ГРАНАТ

 

Гранатът отдавна е свързан с духовенството и благородството. Древните ориенталски магьосници вярвали, че основното магическо свойство на граната е да разпалва страст и любов. Може да се нарече и камъкът на победата, силата и смелостта. В този случай камъкът е използван като талисман, за да се сложи край на всички трудности и пречки. Гранатът прочиства организма, насърчавайки регенерацията на увредените органи и тъкани, стимулирайки дейността на хипофизната жлеза и често се препоръчва като сърдечен стимулант.


4. СЛЪНЧЕВ КАМЪК

 

Слънчевият камък помага за повишаване на самочувствието и възстановяване на вярата в себе си и в силите си. Този камък е полезен за творчески хора или просто за тези, които търсят вдъхновение. Той повишава производителността на труда, както и креативността, а също така помага при разработването на нови и интересни идеи.
Слънчевият камък въздейства комплексно върху органите, тоест създава баланс и хармония между органите на тялото, което е важно за правилното функциониране на всички телесни системи. Може да помогне и при лечение на стомаха, особено при язва.

5. АКВАМАРИН

 

Този камък символизира баланса и спокойствието. Помагане на самотни хора да създадат приятели и членове на семейството, за да останат верни. Той също така предпазва човек от завист и други негативни външни влияния, като клюки и преценки.
Казват, че Аквамарин защитава моряците заради силната си връзка с водата.
Смята се, че аквамаринът е полезен за щитовидната жлеза и психо-емоционалната сфера, помага за облекчаване на стреса и страховете. Също така може да ви помогне да се справите с морската болест.