Символика на полускъпоценните камъни: факти, които не сте знаели / част 1

Символика на полускъпоценните камъни: факти, които не сте знаели / част 1

2 февруари 2021
  • Сподели:

В древни времена хората са ценяли високо минералите заради тяхната сила и енергия. В крайна сметка естествените минерали допринасят както за здравето, така и за нормализирането на нашето вътрешно състояние на духа. Например, в древни времена тибетските лами винаги са използвали минерали по време на приготвянето на лечебни отвари, масажирането на активните точки с камъни също е било популярно и при прилагането на камъни върху възпалени места. Минералите все още са високо ценени както от любителите на красивите бижута, така и от тези, които вярват в тяхната лечебна и магическа сила.

Както при всеки проблем, тук има някои "но". Силите на камъните са изключително силни, но само в случай, че камъкът е естествен, т.е. минерали, които се образуват при различни условия на околната среда в рамките на Земята.  


Всеки естествен камък има редица полезни свойства и силата да променя живота. Предлагаме ви списък с 5-те най-известни камъка и основните им свойства.

 

Естествените минерали допринасят както за здравето, така и за нормализирането на нашето вътрешно състояние на духа.

 

 

 

1. ЛУНЕН КАМЪК

 

Този минерал има различни свойства, като насърчаване на интуицията и креативността и даряване на човек с толерантност и състрадание. Също така е важно да знаете, че лунният камък може да донесе облекчение на онези, които са чувствителни към пълнолуние. Лунният камък се използва за лечение на заболявания на бъбреците, черния дроб и жлъчните пътища, както и инфекциозни заболявания, безсъние, артрит и треска.

 

 

 

 

 

2. ПЕРЛИ

 

В Европа Перлите се свързват с целомъдрие и чистота. Перлите ви помагат да придобиете спокойствие и релаксация. Те също помагат на жените да открият собствената си красота и да се обичат. Перлите отдавна се използват за лечение на катаракта и други очни заболявания. Перлените бижута помагат и при бъбреци, черен дроб, храносмилателна система и хипертония. Древните китайци са ги използвали за подобряване на зрителната острота, както и за лечение на заболявания на ушите. В известния трактат за тибетската медицина "Zhud-shi" се казва, че перлите могат да помогнат при загуба на паметта, нервни разстройства и нервна слабост.

 

3. РОЗОВ КВАРЦ

 

За разлика от граната, розовият кварц символизира нежност в любовта, а не страст. Той облекчава емоционалното напрежение, лекува стари обиди и засилва чувствеността и самочувствието.
Розовият кварц е полезен при заболявания на нервната система, чрез афект също може да облекчи тялото от умора. Има положителен ефект върху сърдечно-съдовата система и благоприятно въздействие върху панкреаса, отделителната система и костния мозък.

 

 

4. АМЕТИСТ

 

В древна Гърция се смятало, че аметистът поддържа главата и ума чисти. Камъкът успокоява и помага на човек да се справи със зависимостите и дори се отървава от вътрешната агресия.
Аметистът се използва за облекчаване на стреса, укрепване на ендокринната и нервната система, пречистване на кръвта и повишаване на енергията. Регулира кръвообразуването и подобрява кръвообращението.

 

 

 

 

 

5. ПЕРИДОТ

 

Египтяните са вярвали, че Перидота предпазва от кошмари и носи на собственика си увереност, късмет и здраве. Смята се също, че ако се съхранява заедно с пари, винаги ще има просперитет в семейството.
Препоръчва се носенето на камъка, ако човек има някое от следните заболявания: заболявания на гръбначния стълб и дихателните пътища, проблеми със зрението, сърдечно-съдови проблеми, чернодробни заболявания.