Тайната на среброто и бижутата от него

Тайната на среброто и бижутата от него

21 юни 2019
  • Сподели:

Среброто, разбира се, е нашият любим за носене метал. Докато златото е красиво, впечатляващо и вдъхващо сила, то спокойствието и по-толерантната атмосфера, която създава среброто, ни кара да предпочитаме компанията му.

 

Подобно на златото, среброто символизира богатство и просперитет и се използва, за да увеличи силата на повечето камъни, с които се съчетава, особено на тюркоаза и корала. Това е метал на емоциите, на психиката, а също и на Любовта и Изцелението … е честно – има ли по-добър метъл за украшения?

 

Докато за златото и бронза може да се направи едно доста богато описание на практическото им навлизане през историческите етапи на нашата цивилизация, то за среброто, като че ли няма какво толкова да се каже……., но съвсем не е така. Още от най-ранна древност предците ни са знаели, че течностите, съхранявани в съдове от сребро остават свежи и чисти по-дълго време от останалите. В действителност, персийския цар Кир Велики приел необичаен подход за поддържане физическото здраве на поданиците си. По време на царуването му, между 550-529 г. пр. Хр, той създава един от първите Кодекси на Здравето и учредява медицински диспансер. По негово време, питейната вода се преработва по специален начин – от потока се насочва към съдове за изпаряване, откъдето парата се извежда през тръби за охлаждане и бива втечнена отново, но в огромни сребърни съдове.

 

Многобройни легенди, митове и традиции са се оформили около този искрящ и отразяващ минерал. Някои ритуали за пречистване, практикувани от египтяните, изисквали специални басейни, изработени от сребро. Такива практики дори намират своето място и в съвремието ни. В католическите, англиканските и лютеранските религиозни практики, необходимите ритуални чаши, трябва да бъдат изработени от злато или сребро, или поне да бъдат позлатени и посребрени.

 

 

Научни данни:

 

Твърдост по скалата на Моос: 2.5

Кубична кристална структура.

Първите познати сребърни мини са открити в района на Анатолия(Анадола), съвременна Турция. През 900 пр.н.е.започва разработване на мините Лари, близо до Атина, Гърция. Тези мини ще дават почти целият добив на сребро в света за следващите 1000 година. Рим пък започва да извлича сребро от находищата и в Испания, и така до Средновековието почти всички находища на сребро в Европа са били изчерпани.

Днес, сред първите страни по добив на сребро в света, се нареждат: Мексико, САЩ, Канада, Русия, Перу и Австралия. Сребро има и в Боливия, Норвегия, Чехия, Германия и Австрия.

Най-големият къс самородно сребро, намиран някога тежи 383кг., е открит в близост до Аспен, Колорадо. Мините „Coeur d’Alene“ (Айдахо, САЩ) са дали най-големия добив от този минерал в света, като досега е изкопано сребро с общо тегло близо 500 милиона килограма – мината започва дейността си през 1880 година.

 

В нашия съвременен живот ние откриваме много практически приложения на различните физични свойства на този метален кристал. Много е ковък и податлив, което означава, че може да се удължи или „набие“ до екстремни граници. Един грам сребро може да се удължи до 1,5 км. дълъг проводник, а може също така да се набие до тънкостт от 1 / 250 000 от сантиметъра. Среброто има най-високи оптични и светлоотразителни качества сред металите, което го прави много желан метал за изработка на огледала и за внедряване в технологиите за добиване на слънчева енергия. Той е устойчив на високи температури и притежава отлична проводимост, така че намира приложимост и при изработването на ключове, батерии, покрития и пр……, т.е. в един почти безкраен списък от приложения.

 

 

Мистични свойства:

 

Среброто, твърди се, носи просперитет на приносителя си през целия му живот. То изгражда търпение и постоянство у ползвателя, а широката му употреба в съчетание с камъни, се дължи на факта, че този метал привлича и запазва качествата, излъчвани от съответния камък.

 

Известно е, че среброто увеличава силите на Луната, по-специално по време на Пълнолуние и Новолуние. Навсякъде по света то се свързва с лунните проявленията на Великата Богиня-Майка. Тъй като металът е със силен отблясък, така както Луната отразява светлината на Слънцето, така и Среброто отразява всеки изпратен към ползвателя му негативизъм. Малки сфери от сребро или пък което и да е бижу могат да се носят защита от магии; използва се за осигуряване на защита от зла умисъл и дума, тъй като отразява и връща заклинанията обратно към изпращача.

 

Среброто може да се използва и за подобряване на вашите психически способности, тъй като е метал, който влияе на човешката психика. При носене то стимулира психическото ни внимание и едновременно с това приспива съзнанието ни, за да не се претовари. Носенето на сребърни бижута по време на сън е друг метод за получаване на допълнително психическо внимание в сънищата. Ако в среброто е инкрустиран лунен камък или друг камък с подобни свойства, то въздействието му ще бъде още по-силно.

 

Лечебни свойства:

 

 

Среброто има дълга история и традиция в медицината. Смята се, че среброто притежава антибактериални свойства. Действа като дезинфектант за човешкото тяло и повишава имунитета. Някои източници твърдят, че този метал, при поглъщане, убива анаеробни (азот-дишащи) бактерии, което пък може да се окаже доста полезно. Тази практика би позволила оцеляването на повече аеробни (кислород-дишащи) бактерии, което е много добре, особено за храносмилането.

 

В много древни култури среброто се използва за пречистване на вода. Успешно се ползва и за предотвратяване на гнойни рани. През 1884 г. д-р Кред открил, че среброто има способността да лекува болест, отговорна за причиняването на слепота в хиляди бебета.

 

Работещите с енергии ще открият, че този метал осигурява чудесен канал за изпращане на енергия към пациента. Може да се използва и за да насочат енергиите на скъпоценните камъни, и по-специално: тюркоаз, карнеол, лунен камък, аметист и кварц – превръщат се в отлични лечебни камъни, когато са съчетани със сребро.

 

Този минерал също така е полезен при лечение на някои инфекциозни болести, като хепатит или грип, може да помогне за прочистване на кръвта и в регулирането на химически и хормонални дисбаланси, разбира се, ако се използва правилно. В традиционната медицина се използва за зъбни пломби и фитинги, както и за хирургически имплантанти.

 

 

 

Магически свойства:

 

Енергия: Поглъща

Елемент: Вода

Божествата: Изида, Диана, Луна, Селена, Лусина

Сили: Призоваване, Любов, Психически способности, Сънища, Спокойствие, Сигурност, Пътуване и Пари.

 

 

Повече от две трети от световните цивилизации са използвали среброто или сребърното покритие при сеченето на монети, а голяма част от останалите са добавили поне някаква част сребро в монетите си , тъй като среброто се използва широко в магията свързана с парите.

 

 

Камъните, с които работите ще бъдат по-мощни, ако са поставени или „увити“ в сребро. То почти няма вибрационно въздействие върху камъните, а точно обратното, в действителност подобрява връзката между потребителя и камъка, тъй като позволява протичането на слаб поток от енергия между двамата. Твърди се, че с течение на времето, среброто ще абсорбира и отразява същата енергия като на камъка, който е поставен в него.

 

Поставете парче от този минерал на челото си, за да активирате и отворите чакрата на Третото око, помагаща в „ясното виждане“. Добре е да се носи сребърна гривна около китката на приемащата ръка – така ще улесните получаването на информация (ченълинга) и привличането на определени енергиини форми.

 

Използвайте Лунните качества на вашето Сребро, за да балансирате живота си; за да получите подкрепа, за това което е добро и е необходимо, и да избягвате това, което причинява вреда или спира развитието. Използвайте го като огледало за вашата психика, което да ви позволи да видите живота си отвън. Разгледайте тази нова перспектива, но без стари пристрастия, а само с пречистени познания за това, каето е най-добро за вашето най-висше благо.

 

Практикуващите астрално пътуване могат да използват среброто като котва, докато се движат от една реалност в друга. То осигурява един вид енергиен лъч или проследяващ сигнал, който ви позволява винаги да „виждате“ къде е физическото ви тяло. Това разсейва и страха, че няма да може да се върнете в тялото си.

 

 

Зодия:

 

Асоциации: Луна

Не е традиционен „Рожден камък“ за определен месец

Метал, свързан със зодия Рак

 

 

Чакра класификация:


Среброто работи добре с всички чакри. В съчетание с други скъпоценни камъни, то може на свой ред да стимулира кундалини енергия ви и да ви помогне да се реализирате, чрез нейното пълно развитие.

 

 

 

Може да разгледате сребърните ни бижута в онлайн магазина ни тук.