Значение на камъните за избора според зодията и енергията им

Значение на камъните за избора според зодията и енергията им

17 май 2019
  • Сподели:

АКВАМАРИН 

Сили: Психически способности, Мир, Смелост и Пречистване

 

Мистични свойства: Камъкът на куража. Изостря интуицията и проницателността. Успокоява ума, като изтласква страничните мисли, филтрира достигащата до мозъка информация, прояснява възприятието, изостря интелекта и премахва объркването. Моряците го използват като наставник в посоките.

Още от древността е известен като камък на надеждата, щастието, доброто здраве, вечната младост и трайната любов.Той балансира емоциите, пречиства ума и засилва творческите способности. Помага за освобождаване от страхове, съмнения и фобии. Превръща колебливостта във вътрешен контрол. Изостря интуицията като същевременно успокоява неспокойният ум. Помага ни да поемем контрол над всяка ситуация, в която трябва да бъдем силни. Аквамаринът е много подходящ като амулет за моряци, хора пътуващи често и такива занимаващи се с наука.

Лечебни свойства: Помага за намаляване на зависимостта от наркотици и премахва задържането на течности, като укрепва бъбреците, черния дроб, далака и щитовидната жлеза. В миналото очилата са се правели от аквамарин, защото той успокоява очите. Oсновен камък на гърлената чакра, стимулира емоционалното разбиране, изразяване и освобождаване. Укрепва защитните сили на организма, помага при заболявания на кожата, белите дробове и алергии. 

ЧАКРА - Пета чакра, Гърлена

ЗОДИЯ - Скорпион, Риби, Водолей, Овен, Близнаци

 

-----------------------

 

 

АМЕТИСТ - един от най-духовните камъни. Отваря интуицията, разсейва гнева, яростта, страха и безпокойството. Укрепва имунната система. Аметистът се смята за камък на мъдростта и познанието, който развива интуицията и ума. Символизира просперитет, богатство и изобилие на всички нива. На тези, които се занимават с бизнес, аметистът им помага да се обкръжат с покровители и ги пази от нещастия и финансови загуби. В семейно отношение внася мир и хармония. На творческите хора носи вдъхновение и нови идеи. Смята се и за мощен защитник от лоша съдба.

 

ЧАКРА- Шеста чакра, Трето око и Седма чакра, Коронна

 

ЗОДИЯ- Рак, Скорпион, Риби  

 

 

----------------------- 

 

 

АХАТ – камъкът на Равновесието

Сили: сила, смелост, дълголетие, любов, изцеление и защита

 

Мистични свойства: Ахатът се смята за камъкът на мира и спокойствието, който способства за благополучието на дома и укрепва семейството. Осигурява здраве, дълголетие и защита от енергийни вампири. Ахатът помага на притежателя си да реализира своите способности и желания и увеличава вярата в собствените сили. Той подобрява възприемчивостта и стимулира аналитичния капацитет. Осигурява баланс между физическите, емоционални, интелектуални и духовни състояния. Ахатът е мощен емоционален лечител, подобрява паметта и концентрацията, повишава издръжливостта и насърчава честността. Предотвратява безсънието и гарантира приятни сънища. Увеличава смелостта, подобрява възприятията, концентрацията и увеличава аналитичните таланти. Ахатът се смята и за камъкът- пазител на бременните жени, както и за защита от уроки.

Лечебни свойства: Ахатът, благодарение на множеството си разновидности е подходящ за цялостно лечение – при преуморени и възпален очи, при главоболие и световъртеж, при температурни инфекции, при хроничен бронхит, ангина и задух. Помага при лечение на заболявания на панкреаса и за подобряване на кръвообръщението. Носен под формата на бижу стимулира сърдечната дейност, неутрализира стреса, предпазва от нервно напрежение и подпомага лечението при тежка и продължителна кашлица. Особено полезен е за децата- носи им успокоение и разсейва страха, предпазва ги от опасности.

 

ЧАКРИ- Подходящ за всички чакри

ЗОДИЯ- Ахата е рожден камък на родените под зодията Близнаци и Козирог.

Най-силно влияние Ахатът има върху следните зодии: Рак, Лъв, Дева, Стрелец, Водолей и Риби.

 

-----------------------  

 

ГРАНАТ


Гранатът е известен като камъкът на здравето. Смята се, че подобрява енергийния поток и ви кара да се чувствате съживени. Този скъпоценен камък е най-често червен, но се предлага в голямо разнообразие от цветове. Традиционно този камък се носел по време на битки в древни времена, защото се смятало, че защитава воините. 

 

Това е и изключително енергизиращ камък, който може да се носи или постави за късмет. Гранатът може да помогне за изграждането на вашето самочувствие и дори да внесе яснота във вашия живот и вашата цел и е уникален в голямото разнообразие от свойства, които внася на масата. 

 

Гранатът обикновено идва от Индия или Бразилия и е доста разпространен. Думата гранат произлиза от латинската дума granatum, което означава нар. Гранатът е отличен в работата с вашата енергия, за да прави каквото е необходимо на вашите чакри в момента.

 

Гранатът е известен и с:

  • Подобряване на ежедневните количества енергия
  • Отваряне на сърцето ти
  • Повишаване на креативността 
  • Установяване на доверие или вяра
  • Насърчаване на радостта
 

----------------------- 

 

КАРНЕОЛ - камъкът на увереността и действието

Сили: Защита, Мир, Красноречие, Лечебни сили и Смелост

 

Мистични свойства: Карнеолът помага в разбирането на вътрешната ни същност и засилва концентрацията. Помага за преодоляване на страха от публични изказвания, увеличава себеуважението и носи бърз успех в кариерата.

За карнеола се твърди, че стимулира творческото начало. Той има и способността да почиства и разсейва негативните енергии и да ги „замества“ с положителни такива. Може да ви помогне по-лесно да намерите посоката в живота си, а неговите „заземяващи“ свойства ще ви помогнат да почувствате как си възвръщате контрола над живота си. Това го прави подходящ за хора, които се чувстват в безпътица.

Карнеолът балансира творческите и организационни способности, отваря врати и подтиква човека към преследване на неговите цели. Носенето на този камък ще попречи на други хора да четат мислите ви, а също така и на тъмните сили, ако се опитват да влияят на вашия ум.

 

Лечебни свойства: Карнеолът на физическо ниво подпомага балансираното храносмилане. Помага при болки ниско в корема (особено при жените), както и по време на бременност, ако се поставя ежедневно за двадесет минути върху пубисната кост, ще се намали или отстрани болката.

Карнеолът насърчава образуването на нови кръвни клетки и спира кървенето. Физически, карнеолът се използва за лечение на отворени рани, ревматизъм, камъни в бъбреците и други бъбречни проблеми.
Твърди се, че този камък помага за пречистването на кръвта, като по този начин дава повече физическа енергия.

 

ЧАКРА- Втора чакра, Сакрална

ЗОДИЯ- Чистия Кварц се асоциира традиционно с родените под зодия Скорпион. Благодарение на голямото разнообразие от Кварц, може да се открият камъни за всяка зодия.

 

-----------------------

 

КВАРЦ – Кварцът е най – силното средство за усилване на лечебното и енергийното въздействие на планетата благодарение на уникалната си хеликоидална, спираловидна кристална форма. Кварцът генерира електромагнетизъм и отблъсква статичното електричество. Пречиства и укрепва органите и ефирното тяло, действа в дълбочина за пречистването на духа, свързва физическото измерение с ума. Стимулира имунната система и носи на тялото равновесие.

 

-----------------------

КЕХЛИБАР (АМБЪР) 

Сили: Късмет, Изцеление, Сила, Защита, Красота, Любов

 

Бижутата, изработени от кехлибар, излъчват топла, екзотична красота. Цветът на камъка варира от светло жълто през оранжево до медно кафяво. Кехлибарът носи изцеление, успокоение и хармонизаране. Превръща интелекта в духовна пътека. Златисистият му цвят символизира успех.  

Мистични свойства: За жълтия, златния и оранжевия кехлибар се твърди, че подчертават красотата на ползвателя си. Използва се, за включване към силата на Слънцето, за да донесе успех, изобилие, изцеление, жизненост и радост. Той е зареден с енергиите на търпението, защитата, романтичната любов, чувствеността, пречистването, баланса, изцелението и спокойствието и ги отдава на тези, които го носят. Той се смята и за талисман на брака.

Лечебни свойства: Кехлибарът носи отрицателен електрически заряд и затова е добре да черпи енергия от своя приносител. Кехлибарът дава успокояваща, светлинна енергия, която умиротворява и тонизира едновременно. Той може да помогне за изразяване на желанията и увеличаване на интелектуалните способности, да донесе яснота на мисълта и мъдрост. Той почиства средата около себе си чрез изсмукване на негативната енергия, като по този начин също облекчава и физическата болка.

 

ЧАКРИ – Слънчев сплит, Пъпната чакра. Разлияните цветове на кехлибара отварят и пояистват различни чакри.

ЗОДИИ – Близнаци, Лъв, Дева  

 

 

-----------------------

 

КОРАЛ 

Сили: Изцеление, Регулиращи сили, Защита, Мир, Мъдрост

 

Коралът подобрява тонуса и облекчава умората. Той намалява стреса, страха, тревожността, депресията, създава добро чувство. Коралът има благоприятен ефект върху човешката психика, неутрализира негативните състояния - гняв, завист. Той се използва за привличане на добър късмет и се смята за универсално средство за защита от уроки. Насърчава семейния живот. Като амулет предпазва притежателя си от зли хора. Коралът е отличен амулет за деца. Коралите имат благоприятен ефект върху кръвообращението и сърдечно-съдовата система. Стимулират обмяната на веществата, лечението на тумори, абцеси и язви, включително вътрешни болести. Коралите са полезни при заболявания на щитовидната жлеза и помагат при астма. Смята се, че ако корал се носи около врата, той ще предпази от болки в гърлото, скарлатина, облекчаване на нервни тикове. Коралите са седативни, те помагат при главоболие, безсъние и нервна възбуда. Коралът възстановява всички органи на гърлото и ларинкса, така че се препоръчва за хора, които говорят много и постоянно напрягат гласните връзки (говорители, певци, и т.н.). Има доказателства, че нормализира нивата на кръвната захар, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, прочиства отделителната система, повишава еластичността на мускулите и ставите. Той нормализира правилния протеинов метаболизъм и функцията на мускулите на матката, дихателната и храносмилателната системи

 

ЧАКРИ – Първа-Коренна чакра, Втора-Сакрална чакра

ЗОДИИ – Риби, Овен, Телец, Скорпион

 

 

-----------------------

 

 

ЛАБРАДОРИТ

 

Магически свойства: Лабрадорът е камък, който провокира смели мечти, помага да бъдат достигнати и прави невъзможното възможно. Пази от неприятни ситуации и от негативно настроени хора. Помага за постигане на самостоятелност и отърсване от несигурността, за изграждане на търпение и постоянство. Увеличава интуицията и психичните способности, разсейва илюзиите и помага по-ясно да се видят истинските намерения. Развива екстрасенските способности, поради което се смята за талисман на лечители и магове.

 

Лечебни свойства: Наричат го универсалния лекар, способстващ за подобряване на работата на всички вътрешни органи. Препоръчва се при проблеми със скелетната система-ставни заболявания, радикулит, дископатия; при проблеми с отделителната система , бъбреците и простата; при безплодие и импотентност. Носен под формата на бижу укрепва нервната система.

 

Чакри: слънчев сплит и коренна

Зодии: Камък на Водолей. Също на Лъв, Стрелец, Скорпион

 

  

-----------------------

 

ЛАПИС ЛАЗУЛИ - камъкът на мъдростта

Сили: Изцеление, Радост, Любов, Вярност, Психически сили, Защита, Смелост.

 

Мистични свойства: Лапис Лазули повишава вниманието на човек, неговата проницателност и интелект. Той отдава на своя приносител древните знания и мъдрост, които носи в себе си.Засилва проницателността и интелекта. Освен това дарява със спокойствие, обективност и себевъзприемане.

Лапис Лазули се свързва с Юпитер, заради което разширява интелекта, мъдростта и лидерските качества, съдейства и при правни въпроси. Този камък работи и като щит при психически атаки. Използва се и за облекчаване на безсъние и прогонване на тревоги.

Лечебни свойства: Лапис Лазули насърчава проникновеното разбиране и интуицията, помага и като балансира функцията на щитовидната жлеза, като същевременно укрепва врата и гласните струни.

Използва се, за да успокои гърлото и всички възпаления на врата и главата. Изключително мощно средство за привеждане в ред на етерното, емоционалното и духовното тяло.

Помага при проблеми със слуха, подобрява сърдечния ритъм, сваля кръвното налягане и може да Ви помогне при проблеми със съня.

 

ЧАКРИ – Чакра на Третото око

ЗОДИИ – Стрелец

 

 

----------------------- 

 

МАЛАХИТ – стабилност и баланс 

Сили: Власт, Закрила, Любов, Мир, Успех в бизнеса

 

Мистични свойства: Закрилящ камък. Лесно абсорбира негативните енергии и замърсителите, обирайки ги от атмосферата и от тялото. Засилва интуицията и прозрението. Носи равновесие и хармония, отваряйки сърцето за безусловната любов. Успокоява душата и освобождава стреса, за да се даде новото начало.

Малахитът е чудесен за увеличаване на уменията за концентрация и е доста полезно за физически, а също и психически визии. Малахитът помага да се намери балансиран път между желанията на егото и нашата Висша Воля, подпомага отстраняването на блокажи и ни вдъхновява с идеи, които ще помогнат за проявлението на тези цели.

 

Лечебни свойства: Малахитът ни насърчава и укрепва по много начини. Това е камъкът на бременната жена, а освен това е и успешно средство за защита срещу сърдечни болки и сърдечна астма. Оптичните нерви в очите могат да бъде подсилени с ежедневно къпане на очите с малахитова вода.

Малахитът има чудесни лечебни свойства и поради високото съдържание на мед в камъка, той има много стабилно пулсиращо електромагнитно енергиино поле. Този камък поема негативната енергия от аурата, почиства я и по този начин балансира ползвателя си и го предпазва от последиците от тези негативни енергии.

С помощта на този камък, може да се противодейства на саморазрушителни романтични тенденции и да се насърчи реалната, чиста любов. Малахитът също така е добър и за повишаване на емоционалната стабилност и баланса като цяло. Той може да намали склонността на човек да излъчва заболяването си, астмата, артрита и туморите.

 

ЧАКРИ-Малахитът е ефективен за всички чакри и особено за четвърта – сърдечната Чакра.

ЗОДИЯ- Камък на Дева и Козирог, малахитът им носи много късмет!

 

 

-----------------------

 

 

НЕФРИТ

Сили: Любов, Изцеление, Дълголетие, Мъдрост, Защита, Градинарство, Благоденствие, Пари

 

Мистични свойства: Нефритът е скъпоценен камък с дълга история, той е част от азиатската философия в продължение на векове. Той често е наричан „бленуван камък“, заради способността му да помага, като улеснява достъпа до не-физическите, духовни сфери. Това е и защитен камък – действа като бариера срещу негативните енергии.

Това е камък, който може да ви помогне в постигането на вашите цели и мечти, придава находчивост и ви осигурява възможност да видите самостоятелно наложените в миналото ограничения, а също така и умее да проявява идеите ви във физическия свят.

Нефритът се счита за камък на Щастието, камък, носещ мир и хармония между умствените, физическите, емоционалните и духовни аспекти на този живот. Когато всички тези аспекти работят в хармония и баланс, тогава и целите се постигат по-лесно. За него се твърди, че насърчава смелостта, състраданието, справедливостта, щедростта, смирението, носи богатство и дълголетие, води до по-богат и пълноценен живот.

 

Лечебни свойства:Нефритът е камък на сърцето и на бъбреците, на нервната и имунната система. Спомага за опазването на органите, които пречистват кръвта, за да бъдат здрави.

Нефритът, във всичките си видове и цветове е много добър защитен камък, особено силно предпазва децата от заболявания.

Нефритът също има и много мощни успокояващи вибрации, които могат да са от полза по различен начин:

Зеленият Нефрит дава спокойствие, хармония и мир, противодейства на депресията, гони злите духове и може да сбъдва мечти, когато те са ярки и точни.

Черният Нефрит е полезен, когато се чувствате застрашен от атака и оцеляването ви е под въпрос – тогава този камък ще ви даде сили да се борите. 

Синият Нефрит неутрализира кармични влияния и емоционални проблеми, обвързани с тях, както и ще съдейства при релаксация и медитация.

 

ЧАКРА- Четвърта чакра, Сърдечна

ЗОДИЯ- Силно се препоръчва за Везни, както и за Риби и Рак.

 

 

-----------------------

 

ОНИКС - Кристал, който дава сила. Повишава жизнеността, устойчивостта и издържливостта. Ониксът е тонизиращо ума средство, което облекчава заливащите ви страхове и тревоги. Той носи безценния дар на мъдростта. Антистресов камък, поемащ негативните енергии, облекчаващ напрежението.

 

ЧАКРИ- Първа Чакра, Коренна

ЗОДИЯ- Дева и Козирог, малахит носи много късмет!

 

 

-----------------------

 

ПЕРИДОТ

 

Имало е време, когато Перидотът е бил по-ценен и от диамантите. Той е известен с три имена: Перидот, Хризолит и Оливин и всъщност е разновидност на минерала Оливин. Наименованието му произлиза от гръцката дума „peridona“, която означава „даващ достатъчно много“. Рядко се срещат скъпоценни камъни, които съществуват само в един цвят и Перидотът е един от тях. Финните насищания на елемента Желязо му придават дълбокия зелен цвят с леките златисти нюанси.

Перидотът стимулира интуитивното осъзнаване и засилва ума като цяло.

Често се използва при лечение за премахване на гняв и раздразнение, както и при чувства на ревност . Цветът на този камък „събужда“ и предизвиква изцеление, пречистване, обновяване/прераждането и растеж. Лекува наранени чувства и „поправя повредените“ взаимоотношения.

 

Мистични свойства:

Перидотът дава жизненост на цялото тяло и така носи изцеление. Увеличава търпението, доверието и увереността. Още от древни времена се счита, че този скъпоценен камък има способността да забавя стареенето.

Радостната и чиста енергия на този камък ни помага да създадем нови и да затвърдим старите приятелства. Тази енергия изчиства сърцето ни и премахва егото ни, което от своя страна отстранява чувствата на ревност и гняв. Носи мир, спокойствие и забавление.

Перидотът е камък с проницателно въздействие – той ни помага да проумеем начертанията на съдбата си и така да разберем целта на нашето съществуване тук. Помага ни за цялостната визуализация, както във физическото царство, така и в духовното. Внимание – ако сте объркани, по-страхливи или уплашени, използвайте перидота внимателно и по-рядко, тъй като той освобождава токсините ни и ги изважда на повърхността, като по този начин ги неутрализира.

 

Лечебни свойства:

Перидотът балансира секрецията на жлезите, спомага за възстановяването на тъканите и пречиства организма чрез подсилване на кръвта. Подпомага храносмилането, помага и при състояния на треска, като я намалява.

Особено полезен за почистването на лимфната система и лимфата като цяло. За целта може да се постави за 10-15 мин. зад всяко ухо. Същият ефект може да се постигне и чрез пиене на перидотена вода. Перидотът много бързо преструктурира и зарежда водата. Поставете перидот за 5-10 мин. в чаша с вода – за това време структурата ѝ ще бъде преподредена, а водата – готова за пиене.

Ако се държи с пръстите на дясната ръка, тогава „изважда“ натрупаното напрежение от нас и по този начин намалява стреса. След това не забравяйте да го почистите под течаща вода или го поставете в земята (може и в саксия) за известно време.

Изключително полезен за почистване и лекуване на самите лечители.

 

Зодия: Камък на Дева, Лъв и Стрелец.

 

Чакра Класификация:

Изчиства четвърта – сърдечната чакра, укрепва жизнено дихание, носи просперитет и растеж. Перидотът, когато се използва за почистване и стимулиране на четвърта или трета чакра (Слънчевия сплит), носи откритост и приемане, и насърчава интелектуалните търсения в областта на Любовта и Взаимоотношенията.

Внимание!!! Понеже „запечатва“ аурата, е препоръчително да не се прилага, докато се работи с други чакри, освен със Сърдечната и със Слънчевия сплит.

 

 

-----------------------

ПЕРЛА- Значението на перлите е вътрешна красота и мъдрост.
Перлите често се свързват с мъдрост, чистота и скрита красота вътре. Носенето на перлена огърлица може да бъде напомняне за тези качества, символично украшение, което резонира на по-дълбоко ниво. Перлите се образуват постепенно в дълбините на стридите, въплъщавайки идеята, че красотата се култивира с времето

 

------------------------


ПЛАНИНСКИ КРИСТАЛ
- Най-силното средство за усилване на лечебното и енергийното въздействие на планетата. Той довежда енергията до най-доброто и възможно състояние, връщайки я до положението и отпреди появата на неразположението. Носи щастие и късмет.

 

ЧАКРА- Седма чакра, Коронна

ЗОДИЯ- Камъка няма определен астрологически знак вързан към него и поради това може да се носи от всичките зодии. За него е известно, че прави по-мека упоритостта на Козирозите и спада буйната страст на Лъва.

  

 

-----------------------

 

РОЗОВ КВАРЦ - Камъкът на безословната любов и безграничното спокойствие. Това е най-важният кристал за сърцето и сърдечната чакра, който показва истинската същност на любовта. Внимателно отнема негативната енергия и я замества с любовни вибрации.

ЧАКРА- Четвърта чакра, Сърдечна

ЗОДИЯ- Кварцовите камъни са универсални и се свързват с всички знаци в астрологията. Те представляват човешката съдба като цяло. Конкретно Розовия Кварц ще заздрави романтичния плам на родените под знака на Телец. Камъка също ще усили решителноста на Везни.

 

 

-----------------------

 

СЕДЕФ – КАМЪКЪТ НА НОВОТО НАЧАЛО

 

Седеф от турското (Sedef) се нарича вътрешната част на черупките на мекотелите. Перлите и седефа имат почти еднакъв състав.

В перлите сферичните пластинки са разположени перпендикулярно на повърхността, а при седефа те лежат успоредно.

Седефът притежава иридесцентност, което предизвиква интерференцията на светлината с различна дължина на вълната и кара светлината да се отразява при различни ъгли на наблюдение. Благодарение на това оптическият ефект на седефа има различни оттенъци от бял до почти черен.

 

Мистични свойства:

В древността са смятали, че напитки налети в чаши направени от черупките на раковините, са придобивали целебни свойства.

Като талисман седефът е в състояние да помогне на притежателя си, да съживи всичко на ново. Той помага да се развива интуицията, да внесе мир в семейството и предпазва къщата от зли духове. Смята се, че продуктите на перлата, могат да служат като амулет, който удължава живота на притежателя си с години.

 

Лечебни свойства:

Лечебните свойства на седефа, са използвани от древни времена. Алхимиците вярвали, че перлата стрита на прах може да лекува почти всички болести. Съвременните народни лечители смятат, че седефът подобрява здравето на тялото, имунната система и работоспособността. От древни времена перленият прах, се използва за приготвянето на козметични кремове. Вярвало се е, че този крем може да избели кожата, лунички и да премахва старчески петна. Обеци от черупки са били носени с цел подобряване на слуха.

Чакри: слънчев сплит, пъпна чакра

Подходящ за зодии: Риби, Водолей

 

-----------------------

 

СЛЪНЧЕВ КАМЪК - камъка на оптимизма и волята

 

Това е камъка на лидерите, който ни учи на способността да поемаме отговорности и да усъвършенстваме организационните си умения. Най-често срещаните цветове Слънчев камък са оранжев, червен и кафеникав. Той е този кристал, чрез който ще се избавите от всякакви фобии. С него лесно ще преодолеете депресии и ще се върнете отново към живота. Ще Ви зареди със сила, воля за живот, енергия и желание да се борите с проблемите. Може да Ви помогне да изградите връзка с духовното Ви аз. Носейки Слънчев камък винаги ще бъдете в добро настроение, доказан инструмент е срещу депресии. Ще се отпуснете и ще се насладите на живота. Лечебните му свойства са свързани с храносмилателната система, възпалено гърло, гръбначни проблеми и ревматизъм.

Подходящ е за всички зодии.

 

 

-----------------------

 

ТИГРОВО ОКО – Предпазващ камък, който традиционно се носи като талисман срещу лоши пожелания и проклятия. Камъкът помага за достигане на целите, изтъква почтеността и спомага за изявата на волята. Тигрово око балансира ин и ян и зарежда с енергия емоционалното тяло. Облекчава депресията и повдига духа.

ЧАКРА-Трета чакра-Слънчев сплит

ЗОДИЯ- Близнаци, Дева, Козирог

 

 -----------------------

 

ТЮРКОАЗ – камъкът на Общуването

Сили: Защита, Смелост, Пари, Любов, Приятелство, Изцеление и Късмет

 

Мистични свойства: Той укрепва и привежда в съответствие чакрите и почиства енергийните ни центрове. Ако го използвате при медитация, камъкът може да помогне да освободите съзнанието си към всеобхватната Вселена. Индианците са вярвали, че тюркоаза има големи защитни сили, особено срещу зли очи. Наричали са го „небесен камък”. Вибрациите на тюркоаза могат да изградят духовен мост между световете и да даде силни психически сили на този който го носи. Тюркоазът се счита за символ на щедрост, искреност и привързаност. Той запазва приятелствата и прави враговете приятели с времето.  Когато е получен като подарък, камъкът носи богатство и щастие.

Лечебни свойства: Тюркоазът противодейства на ефекта на отровата. Майстор лечител и камък на Ин (женската енергия), той е най-полезен за женските заболявания. Използва се за превенция и лечение на главоболие. Тюркоазът е силен камък, който тонизира и укрепва цялото тяло и регенерира тъканите. Според традицията този камък отразява здравето на тялото и аурата, чрез промяна на цвета си.

 

Тюркоазът е един от най-ефикасните лечебни камъни, осигурява спокойствие на духа и добро физическо състояние. Това е предпазващ камък. Ползва се като амулет от незапомнени времена. Разсейва негативната енергия, внушава вътрешно спокойствие, стабилизира колебанията в настроенията и води до душевен мир.

 

ЧАКРА - Пета чакра, Гърлена

ЗОДИЯ - Стрелец, Риби, Скорпион и Водолей

 

-----------------------

 

ЧЕРЕН ОНИКС - е мощен камък с много положителни качества. Първо, това е камък за заземяване и центриране. Той ще ви балансира психически, духовно и емоционално.центриране.

 

ЧАКРИ- Първа Чакра, Коренна

ЗОДИЯ- Козирог