Значението и употребата на камбаните за медитация на Тингша

Значението и употребата на камбаните за медитация на Тингша

18 ноември 2020
  • Сподели:

Днес ще изследваме значението на камбаните за медитация на Тингша.

 

Структурата на камбаните за медитация на Тингша

 

Камбаните не са много тънки като музикални чинели, всъщност са доста дебели. Те също не се използват като музикални чинели, като се удрят двете по-плоски повърхности. Използват се, като се удрят двата ръба заедно и това им позволява да се отдалечат един от друг, така че тонът да може да резонира в цялата стая. Звукът, който идва от тези камбани, е силен почистващ звук и вибрации. 

 

Символизъм

 

Ще разгледаме някои от често срещаните символи, тези които включват 8-те благоприятни символа Ащамангала (8 благоприятни символа) , които имат значение не само в будизма, но и в други индийски религии. Те са символи на късмета и просветления ум. 

 

8 благоприятни символа Аштамангала
 

 

1. Златни рибки

 

Златните риби представляват дъх и прана (жизнена сила), защото напомнят на ида и пингала енергийните канали на тялото, които регулират дишането. 

Други форми на символика от тези риби включват свобода и изобилие, като рибите имат пълна свобода на движение във водата.

 

2. Чадър

 

Чадърът представлява защита от вреда и болести, точно както чадърът предпазва от слънцето. Той също така представлява експанзивността на вашата коронна чакра, чрез експанзивността на сенника.

 

3. Ваза за съкровища

 

Вазата за съкровища представлява здраве, дълголетие, просперитет и овластяване. Този символ се вижда много през различни секти на будизма.

 

4. Лотос

 

Чрез лотоса виждаме представената чистота на ума, тялото и речта. Лотосът се носи над калните води на привързаността и желанието, както и ние.

 

5. Раковина 

 

Черупката на раковината е символ, който се вижда при много божества, това е начинът, по който тези божества разпространяват своето послание. Следователно раковината представлява обучение и грижа за себе си.

 

6. Безкраен възел

 

Безкрайният възел показва, че всичко в живота е преплетено и взаимозависимо. Вашите бъдещи резултати се коренят в това, което правите днес.

 

7. Знаме на победата

 

Това е видът банер, който се развява след победа в битките. Знамето на победата представлява преодоляване на поражението и постигане на щастие.

 

8. Дхарма колело

 

Колелото на Дхарма представя всички учения на Буда. Колелото е символ на безкраен път към самоусъвършенстване. Няма край.

 

 

Как можете да използвате звънците Тингша

 

Използване на Тингша в йога клас

 

Тингша може да се използва в часовете по йога, могат да се използват в началото на урока, за да помогнат на учениците да се настанят в постелките и практиката си, може да се използва и за подпомагане на потока на дишането. Оцветяването им един път за вдишване и един път за издишване.

  

Изчистване на пространството и Фън Шуй

 

Тези универсални камбани не се използват само за медитация и йога практики в западно модерно време. Те могат да се използват и за Фън Шуй и разчистване на пространството. Пречистващият тон на тези камбани се чува във всеки ъгъл на стая за Фън Шуй. Те се използват за изчистване на аурите и се казва, че „запълват“ празното пространство.

По-високите честоти на тези камбани обикновено се използват повече за отваряне на горните чакри, а не на долните чакри, които обикновено имат по-нисък по-дълбок тон.