Зодия БЛИЗНАЦИ - Камъни и талисмани

Зодия БЛИЗНАЦИ - Камъни и талисмани

25 юли 2019
  • Сподели:

Девиз: Аз мисля

Управляващата планета: Меркурий
Елемент: Въздух
Ден: Сряда
Цвят: Жълт
Щастиви Числа: 5, 9

––––––––––––––––––
 

Добродетели: Комуникативни умения, бърз и пъргав мисловен процес, схватливост
Отрицателни черти: Склонност към клюки и към нараняване на другите чрез пронизващата си реч, повърхностност


––––––––––––––––––
Камъни: всички видове Берил (Аквамарин, Изумруд, Морганит, Хелиодор, Гошенит, Биксбит и пр.) Топаз, Планински Кристал, Аметист, Цитрин, Карнеол, Тигрово Око, Сардоникс, Хризопраз, Ахат, Цитрин, Оливин, Оникс и всички пъстри и ивичести камъни


 

За Близнаци, тюркоаза насърчава общуването и ясните концепции.

Нефрита може да замени негативността със спокойствие и мир, което води до по-балансирано състояние на физическо, емоционално и интелектуално ниво на Близнаците.

Планинския кристал е друг отличен камък, който подхожда на зодия Близнаци. Този кристал стимулира Близнаците на умствено ниво, нещо което е много трудно за тях, освен ако нямат приятел, който също е толкова интелегентен колкото тях и обича да събеседва постоянно. Помага им да видят нещата от друга гледна точка.

 

 

Близнаците, родени през първото десетдневие на зодията, са изключително непостоянни в желанията и намеренията си, затова трябва да носят със себе си камъните на Сатурн – сардоникс, оникс или малахит. Ако са склонни към меланхолия, трябва да носят бижута с кехлибар или жълт берий, а ако джобът ви го позволява – златист топаз.

 

Родените през втората декада на Близнаци по правило са делови, енергични и не харесват безпорядъка. Те имат организаторски способности и са нетипично страстни и любвеобилни за зодията си. Това води до натоварване на нервната им система, затова се препоръчва да носят със себе си винаги берил, който ще им помогне да изтъкнат положителните качества на ума си.

 

За тях се препоръчва също ахат, топаз и ивичести камъни. Ахата е камък на Близнаци (основно, повечето видове) – за привличане на вниманието и засилване на волята.

Родените през последната декада Близнаци са практични и ученолюбиви, но същевременно са самовлюбени, властни и силно раздразнителни. Ето защо трябва да носят камък, който потиска проявата на лошите им качества, като кехлибар

 

 

ТЮРКОАЗ – камъкът на общуването

 

Той укрепва и привежда в съответствие чакрите и почиства енергийните ни центрове. Ако го използвате при медитация, камъкът може да помогне да освободите съзнанието си към всеобхватната Вселена. Индианците са вярвали, че тюркоаза има големи защитни сили, особено срещу зли очи. Наричали са го „небесен камък”. Вибрациите на тюркоаза могат да изградят духовен мост между световете и да даде силни психически сили на този който го носи. Тюркоазът се счита за символ на щедрост, искреност и привързаност. Той запазва приятелствата и прави враговете приятели с времето. Когато е получен като подарък, камъкът носи богатство и щастие.

 

Нашите Бижута с тюркоаз:  гривниколиета, комплекти

 

 

ПЛАНИНСКИ КРИСТАЛ  – лечителският камък

 

Планинският кристал е универсален камък, т.к излъчва всички цветови вибрации в спектъра на светлината и по този начин може да бъде настройван за всякаква употреба, която да носи светлина и енергия на духовното ни тяло. Известен е още като камък на ума, защото подобрява умствените способности  и ни помага да се концентрираме върху информацията, която ни трябва. Той е мощен инструмент за хармонизиране и балансиране. Планинският кристал изостря мисловните процеси, дава яснота на мисълта, укрепва постоянството, помага да се избегнат компроментиращи ситуации. Балансира емоциите, разкрепостява духа, осигурява емоционално и физическо равновесие, като действа на всички аурични нива и чакри. Има свойството да усилва всяка енергия или намерение и защитава от негативност и биоинтервенции.

 

Нашите Бижута с планински кристал:  колиеколиекомплект

 

 

АХАТ – камъкът на Равновесието

 

Мистични свойства: Ахатът се смята за камъкът на мира и спокойствието, който способства за благополучието на дома и укрепва семейството. Осигурява здраве, дълголетие и защита от енергийни вампири. Ахатът помага на притежателя си да реализира своите способности и желания и увеличава вярата в собствените сили. Той подобрява възприемчивостта и стимулира аналитичния капацитет. Осигурява баланс между физическите, емоционални, интелектуални и духовни състояния. Ахатът е мощен емоционален лечител, подобрява паметта и концентрацията, повишава издръжливостта и насърчава честността. Предотвратява безсънието и гарантира приятни сънища. Увеличава смелостта, подобрява възприятията, концентрацията и увеличава аналитичните таланти. Ахатът се смята и за камъкът- пазител на бременните жени, както и за защита от уроки.

 

Уникални единични бройки от естествени Тибетски полускъпоценни камънипръстени, колиета, комплекти, гривни, обеци 

 

 

КЕХЛИБАР - Късмет, Изцеление, Сила, Защита, Красота, Любов

 

Мистични свойства: За жълтия, златния и оранжевия кехлибар се твърди, че подчертават красотата на ползвателя си. Използва се, за включване към силата на Слънцето, за да донесе успех, изобилие, изцеление, жизненост и радост. Той е зареден с енергиите на търпението, защитата, романтичната любов, чувствеността, пречистването, баланса, изцелението и спокойствието и ги отдава на тези, които го носят. Той се смята и за талисман на брака.

Лечебни свойства: Кехлибарът носи отрицателен електрически заряд и затова е добре да черпи енергия от своя приносител. Кехлибарът дава успокояваща, светлинна енергия, която умиротворява и тонизира едновременно. Той може да помогне за изразяване на желанията и увеличаване на интелектуалните способности, да донесе яснота на мисълта и мъдрост. Той почиства средата около себе си чрез изсмукване на негативната енергия, като по този начин също облекчава и физическата болка.

 

Нежна гривна с Кехлибар в слъчеви цветове 

 

 

ТИГРОВО ОКО – камъкът на сбъднатите Надежди

 

В Древните култури е познат като камък-защитник от лоши очи и магии. Това е камък с магическа слънчева енергия, който вдъхва самоувереност и сигурност, очиства и прогонва негативността и ни помага да поемем в правилната посока. В периоди на сериозни жизнени промени предпазва от крах и разочарования. Помага в изпълнението на желания, носи успех в работата, стабилизира финансовото състояние, помага при изпити и важни бизнес срещи. Способства за постигане на целите чрез предприемане на директни действия.

 

 Нашите Бижута с тигрово око: колие