Зодия ОВЕН - Камъни и талисмани

Зодия ОВЕН - Камъни и талисмани

25 юли 2019
  • Сподели:

 

Девиз: Аз съм

Управляващата планета: Марс
Елемент: Огън
Ден: Вторник
Цвят: Червен
Щастиви Числа: 1, 9

––––––––––––––––––
 

Добродетели: Избилна физическа енергия, смелост, честност, независимост, самостоятелност
Отрицателни черти: Прибързаност, нетърпеливост, свръх-агресия, необмисленост

––––––––––––––––––
Камъни: Диамант, Карнеол, Аметист, Рубин, Розов Кварц, Родонит, Сердолик, Корал, Малахит, Сардоникс, Халцедон
, Хематит, Оникс, Хелиотроп и всички червени камъни

 

Родените под знака на зодия Овен са изключително енергични, импулсивни и инициативни. Те са страстни, горещи и честолюбиви, имат богат духовен живот и са артистични и надарени. Но овните имат и своите недостатъци. В желанието си да са лидери не рядко прекрачват границите и могат да се превърнт в деспоти. Камъните талисмани на Овена трябва да му дават самочувствие и да го предпазват от завист, а също така и да намаляват прекомерната му активност и агресия. 

Карнеола възтановява жизнените сили на родените под знака на Овена. Носи щастие и късмет на притежателя си. Подпомага оздравителните процеси в организма. Носен като бижу стимулира растежа на клетки и зарастването на рани. Подходящ камък за повишаване на увереността на Овена. Ако сте срамежливи или се чувствате неудобно на социални събирания, носете бижу с карнеол. Той ще насърчи и креативността.

Корала от една страна защитава дома на Овена от беди и неприятности, от друга страна предпазва от лоши хора. По време на пътуване той ще предпази Овена от насилие и негативни влияния. За всички овни е препоръчително да носят бижута, талисмани или амулети с МАЛАХИТ и аметист, за да може с тяхна помощ да обуздаят страстите си.

Тюркоазът е добър помощник на Овните при постигане на поставените цели и задачи. Той предоставя чудесна защита от врагове и лоши помисли.

 

 

 

КАРНЕОЛ – камъкът на увереността и действието

 

Това е Камъкът на зачатието, на сексуалната енергия, който събужда страстта и привлича любов, щастие и съпружеска вярност. Поощрява хармонията, творчеството и самочувствието, действа успокояващо и подобрява настроението. Носи успех във финансовите дела и привлича благополучие. Карнеолът усилва умствената способност и концентрация, стимулира красноречието. Мощен камък за Сакралната чакра използван за увеличаване на личната сила, физическата енергия и творческите способности и самоутвръждаването в обществения и професионален живот. Полезен е при вземането на решения, запазване на концентрацията върху „тук и сега“ , oкуражава инициативата и решителността.

 

Стилни бижута с КАРНЕОЛ :  гривни, колие, колие

 

 

КОРАЛ – успокоява емоциите и носи вътрешен мир

 

Коралът подобрява тонуса и облекчава умората. Той намалява стреса, страха, тревожността, депресията, създава добро чувство. Коралът има благоприятен ефект върху човешката психика, неутрализира негативните състояния - гняв, завист. Той се използва за привличане на добър късмет и се смята за универсално средство за защита от уроки. Насърчава семейния живот. Като амулет предпазва притежателя си от зли хора. Коралът е отличен амулет за деца.

 

Разгледайте нашите бижута с корал:  колие, гривна, комплект

 

 

 

РОЗОВ КВАРЦ – камъкът на любовта

 

Често е наричан „любовният камък” или „сърдечният камък”, защото ни отваря към безусловната любов във всичките и форми: семейна, платонична и романтична. Помага ни да развием у себе си състрадание и обич и да се научим как да даваме и получаваме любов. Помага в търсенето на подходящ интимен партньор и бди над семейното щастие. Увеличава творческите способностти и увереността. Освобождава и отстранява болезнени спомени и лекува емоционалния срив. Премахва вината и балансира емоциите, намалява стреса, носи мир и спокойствие.

 

Комплект с розов кварц тук.

 

 

 

МАЛАХИТ – камъкът на увереността и действието

 

Закрилящ камък. Лесно абсорбира негативните енергии и замърсителите, обирайки ги от атмосферата и от тялото. Засилва интуицията и прозрението. Носи равновесие и хармония, отваряйки сърцето за безусловната любов. Камъкът на бизнеса.

 

Бижута с МАЛАХИТ :  БОХО комплект, комплект, БОХО комплект

 

 

ТЮРКОАЗ – камъкът на общуването

 

Той укрепва и привежда в съответствие чакрите и почиства енергийните ни центрове. Ако го използвате при медитация, камъкът може да помогне да освободите съзнанието си към всеобхватната Вселена. Индианците са вярвали, че тюркоаза има големи защитни сили, особено срещу зли очи. Наричали са го „небесен камък”. Вибрациите на тюркоаза могат да изградят духовен мост между световете и да даде силни психически сили на този който го носи. Тюркоазът се счита за символ на щедрост, искреност и привързаност. Той запазва приятелствата и прави враговете приятели с времето. Когато е получен като подарък, камъкът носи богатство и щастие.

 

Нашите Бижута с тюркоаз:  гривниколиета, комплекти