Зодия ТЕЛЕЦ - Камъни и талисмани

Зодия ТЕЛЕЦ - Камъни и талисмани

25 юли 2019
  • Сподели:

Девиз: Аз притежавам

Управляващата планета: Венера
Елемент: 
Земя
Ден: 
Петък
Цвят: Зелено, Оранжев, Жълт, Земни тонове
Щастиви Числа: 
6, 4

––––––––––––––––––
 

Добродетели: Издръжливост, лоялност, търпение, стабилност, хармоничното разпределение
Отрицателни черти: Скованост, инат, собственическо чувство и склонност към материализъм

––––––––––––––––––
Камъни: Изумруд, Нефрит, Авантюрин, Малахит, Сапфир, Лапис Лазули, Бистър Кварц, Азурит, Тюркоаз, Корал, Ахат, Карнеол, Сардоникс, Розов Кварц, Оникс, както и всички бели и прозрачни камъни

 

Представителите на зодия Телец по правило са изключително приятни, те с лекота общуват с всички, имат високи умствени способности, развита интуиция и са много музикални.

Но освен всичко това те са честолюбиви и когато бъдат засегнати или нещата не станат така, както те искат, е твърде възможно чувствителните телци за секунди да се превърнат в безчувствени и упорити говеда.

Представителите на двата пола, родени под знака на телец, обичат да се обличат добре и успяват да подберат дрехи със стил дори при сравнително скромен бюджет. Те харесват накитите, особено тези със скъпоценни камъни.

 

Най-подходящият камък за зодия телец е сапфирът. Сапфирът се смята за камък на доверието. Той има свойството да върне на своя стопанин изгубеното душевно спокойствие и се препоръчва особено на телците, родени през първата декада. 

Родените през втората декада телци е препоръчително да носят Аквамарин, който е символ на чистата, небесна любов, способстваща за развитието на човеколюбието. За тях е подходящ и изумруд (смарагд), който има свойството да усилва интуицията и да успокоява страстите.

Ахатът е препоръчителен за телците, родени през третата декада, защото има свойството да увеличава контактността, да съединява влюбените и да съдейства за повишаване на материалното състояние на притежателя.

 

Благотворно влияние върху телците оказва и тюркоазът и синият турмалин, както и диамантите. Телците не бива да носят цитрин, защото той засилва лошите черти на характера им. Карнеола е друг камък, който им позволява да се справят със ситуацията, когато се окажат изправени пред труден проблем. Розовия Кварц въздейства благоприятно поради състрадателните си и подгрижващи качества, а и с това, че подбужда творческия потенциал.

 

 

АКВАМАРИН – вечна младост, трайна любов, добър късмет

 

Мистични свойства: Камъкът на куража. Изостря интуицията и проницателността. Успокоява ума, като изтласква страничните мисли, филтрира достигащата до мозъка информация, прояснява възприятието, изостря интелекта и премахва объркването. Моряците го използват като наставник в посоките.

Още от древността е известен като камък на надеждата, щастието, доброто здраве, вечната младост и трайната любов.Той балансира емоциите, пречиства ума и засилва творческите способности. Помага за освобождаване от страхове, съмнения и фобии. Превръща колебливостта във вътрешен контрол. Изостря интуицията като същевременно успокоява неспокойният ум. Помага ни да поемем контрол над всяка ситуация, в която трябва да бъдем силни. Аквамаринът е много подходящ като амулет за моряци, хора пътуващи често и такива занимаващи се с наука.

Прекрасен комплект  със силата на АКВАМАРИН

 

 

АХАТ – камъкът на Равновесието

 

Мистични свойства: Ахатът се смята за камъкът на мира и спокойствието, който способства за благополучието на дома и укрепва семейството. Осигурява здраве, дълголетие и защита от енергийни вампири. Ахатът помага на притежателя си да реализира своите способности и желания и увеличава вярата в собствените сили. Той подобрява възприемчивостта и стимулира аналитичния капацитет. Осигурява баланс между физическите, емоционални, интелектуални и духовни състояния. Ахатът е мощен емоционален лечител, подобрява паметта и концентрацията, повишава издръжливостта и насърчава честността. Предотвратява безсънието и гарантира приятни сънища. Увеличава смелостта, подобрява възприятията, концентрацията и увеличава аналитичните таланти. Ахатът се смята и за камъкът- пазител на бременните жени, както и за защита от уроки.

 

Уникални единични бройки от естествени Тибетски полускъпоценни камънипръстени, колиета, комплекти, гривни, обеци 

 

 

КАРНЕОЛ – камъкът на увереността и действието

 

 

Това е Камъкът на зачатието, на сексуалната енергия, който събужда страстта и привлича любов, щастие и съпружеска вярност. Поощрява хармонията, творчеството и самочувствието, действа успокояващо и подобрява настроението. Носи успех във финансовитв дела и привлича благополучие. Карнеолът усилва умствената способност и концентрация, стимулира красноречието. Мощен камък за Сакралната чакра използван за увеличаване на личната сила, физическата енергия и творческите способности и самоутвръждаването в обществения и професионален живот. Полезен е при вземането на решения, запазване на концентрацията върху „тук и сега“ , oкуражава инициативата и решителността.

 

Стилни бижута с КАРНЕОЛ :  гривна, колие, колие

 

 

ТЮРКОАЗ – камъкът на общуването

 

Той укрепва и привежда в съответствие чакрите и почиства енергийните ни центрове. Ако го използвате при медитация, камъкът може да помогне да освободите съзнанието си към всеобхватната Вселена. Индианците са вярвали, че тюркоаза има големи защитни сили, особено срещу зли очи. Наричали са го „небесен камък”. Вибрациите на тюркоаза могат да изградят духовен мост между световете и да даде силни психически сили на този който го носи. Тюркоазът се счита за символ на щедрост, искреност и привързаност. Той запазва приятелствата и прави враговете приятели с времето. Когато е получен като подарък, камъкът носи богатство и щастие.

 

Нашите Бижута с тюркоаз:  гривниколиета, комплекти

 

 

РОЗОВ КВАРЦ – камъкът на любовта

 

Често е наричан „любовният камък” или „сърдечният камък”, защото ни отваря към безусловната любов във всичките и форми: семейна, платонична и романтична. Помага ни да развием у себе си състрадание и обич и да се научим как да даваме и получаваме любов. Помага в търсенето на подходящ интимен партньор и бди над семейното щастие. Увеличава творческите способностти и увереността. Освобождава и отстранява болезнени спомени и лекува емоционалния срив. Премахва вината и балансира емоциите, намалява стреса, носи мир и спокойствие.

 

Комплект с розов кварц тук.